De Europese fondsengigant DWS, onderdeel van Deutsche Bank, heeft plannen onthuld om in 2025 de eerste gereguleerde euro stablecoin te lanceren. Dit initiatief is onderdeel van een nieuwe onderneming, AllUnity, die onlangs is opgericht in Frankfurt.

CEO Stefan Hoops van DWS deelde mee dat de stablecoin onder toezicht zal staan van de Duitse toezichthouder BaFin, die nog geen e-geldlicentie voor een stablecoin heeft uitgegeven.

De opkomst van digitale tokens

Hoops gaf aan dat de vraag naar de stablecoin waarschijnlijk eerst zal komen van crypto-investeerders, maar dat hij een bredere interesse verwacht op middellange termijn, bijvoorbeeld van industriële bedrijven die betrokken zijn bij het ‘internet of things’. Dit zou continubetalingen vereenvoudigen.

Bron: Reuters op X.

De samenwerkingspartners in AllUnity, waaronder Flow Traders en Galaxy Digital, ondersteunen deze onderneming, gericht op innovatie binnen de financiële sector.

Regulatie en concurrentie

Terwijl verschillende grote financiële instellingen zoals PayPal en Societe Generale ook pogingen hebben ondernomen om stablecoins uit te geven, blijft de markt gedomineerd door Tether met $112 miljard van zijn tokens in omloop.

Tether heeft aanzienlijke winsten gerapporteerd, ondanks kritiek en oproepen van toezichthouders, waaronder BaFin, voor striktere regulering van deze snelgroeiende sector.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post DWS zet eerste stap naar gereguleerde euro stablecoin in 2025 appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!