De Solicitors Regulation Authority (SRA) van het Verenigd Koninkrijk heeft een waarschuwing uitgebracht over een nieuwe vorm van oplichting waarbij fraudeurs, zich voordoend als advocaten, betalingen in Bitcoin (BTC) eisen.

Volgens updates op hun website sturen oplichters e-mails vanuit het adres “joyti.henchie@attwaters.co” waarin ze beweren persoonlijke gegevens van de ontvanger te hebben gekopieerd en dreigen schadelijke video’s vrij te geven tenzij er een betaling in Bitcoin wordt verricht.

Valse e-mails gebruiken naam van echte advocaat

De frauduleuze e-mails bevatten een link naar een crypto wallet die mogelijk malware bevat. De oplichters gebruiken onrechtmatig de naam “Patrice Joyce” en beweren verbonden te zijn met de legitieme advocatenkantoren Attwaters Solicitors en Attwaters Jameson Hill Solicitors.

bitcoin scam, fca engeland
Bron: X.

De SRA heeft echter bevestigd dat zij geen advocaat met die naam erkennen of reguleren. Ook is vastgesteld dat Manjot Kaur Henchie, ook bekend als Joyti, een echte advocaat is bij Attwaters Jameson Hill Solicitors, die geen connecties heeft met de zwendelmail.

Voorzorgsmaatregelen en eerdere gevallen van e-mailafpersing

De SRA adviseert personen om zorgvuldigheid te betrachten bij het ontvangen van verdachte correspondentie.

Dit omvat het verifiëren van de authenticiteit van e-mails door rechtstreeks contact op te nemen met het advocatenkantoor via betrouwbare middelen en het controleren van de registraties van de SRA om de autorisatie van het individu of bedrijf te bevestigen.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Oplichters gebruiken valse advocatennamen in Bitcoin scam, waarschuwt Britse SRA appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!