Germany

De Bitcoin (BTC) wallet van de Duitse overheid, die enkele weken geleden nog bijna $3 miljard aan Bitcoins bevatte, is nu volledig leeg. Al weken domineren onze oosterburen het Bitcoin nieuws met genadeloze verkopen ter waarde van honderden miljoenen dollars, en dus zat de uitputting er een keer aan te komen.

De Bitcoin koers heeft zwaar geleden onder de massale dump van de Duitse overheid, maar heeft nu weer ademruimte voor verder herstel.

Duitse overheid verkoopt laatste BTC-bezit

Sinds halverwege juni heeft de Duitse overheid gestaag delen van haar enorme Bitcoin-voorraad verkocht. Aanvankelijk werd er iedere week enkele honderden miljoenen dollars van de in totaal bijna $3 miljard aan Bitcoin op de markt gedumpt. De afgelopen week werd er onverhoopt vaart achter de verkopen gezet, wat de angst in de cryptomarkt verder opvoerde.

Nu is de druk eindelijk verdwenen. Blockchain-analyseplatform Arkham Intelligence, dat de wallet van de Duitse overheid eerder al had opgespoord, liet gisteren op socialmediaplatform X weten dat de wallet nu volledig is leeggestroomd. 

Sinds februari van dit jaar was Duitsland, hoewel weinig mensen hier wellicht van op de hoogte waren, een grote BTC-bezitter na een grootschalige confiscatie van bijna 50.000 Bitcoins van de beheerders achter de illegale filmstreamwebsite Movie2k. De in beslag genomen activa moesten geliquideerd worden omdat de wet in Duitsland dit simpelweg vereist. Een wetswijziging zou nodig zijn geweest om de verkoop te voorkomen.

Op 19 juni werd de onvermijdelijke verkoop ingeluid. Op dat moment hadden maar weinig mensen aan zien komen dat al na iets meer dan 3 weken de gehele berg aan Bitcoins zou verdwijnen. 

BTC-verkoopdruk valt weg

De Duitse verkoopwoede, samen met de gevreesde start van het terugbetalingsproces van de in 2014 ingestorte Bitcoinbeurs Mt. Gox, waren de belangrijkste redenen voor de hevige koersval die Bitcoin de afgelopen weken heeft doorgemaakt. 

Nu de verkopen van de Duitse overheid tot een einde zijn gekomen, is er een grote last van de schouders voor de Bitcoin koers. 

De Amerikaanse Bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben de afgelopen tijd, toen de Duitse verkopen in recordtempo versnelde, een groot deel van de verkoopdruk weten te absorberen. Wellicht dat de bulls nu wat meer de controle kunnen krijgen, en de Bitcoin koers voorbij het cruciale leven van $60.000 kunnen stuwen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Het bericht Duitsland voltooit $3 miljard Bitcoin-verkoop: positief nieuws voor BTC koers verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!