Bitcoin USA, Bitcoin amerika

De Amerikaanse Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) nemen de afgelopen tijd iedere keer een opvallend plekje in het Bitcoin nieuws in beslag.

De in januari op de markt gebrachte fondsen zijn de hele week al geweldig bezig, en hebben dit gisteren bekroond met hun beste handelsdag in maar liefst 5 weken met meer dan $300 miljoen aan instromen.

Succesreeks voor Bitcoin ETF’s

Volgens gegevens van Farside Investors hebben de Bitcoin ETF’s gisteren een glansrijk einde aan een succesweek gemaakt. Met een gecombineerde netto-instroom van $310,1 miljoen werd het beste resultaat sinds 5 juni behaald, toen $488,1 miljoen werd binnengehaald.

HODL15Capital liet gisteren op socialmediaplatform X weten dat de recente instroom overeenkomt met een totaal van 5.361 Bitcoins.

BlackRock’s IBIT-fonds haalde gisteren, voor de derde keer deze week, het meeste kapitaal binnen met een instroom van $120 miljoen. Fidelity’s FBTC-fonds komt op een tweede plek met $115,1 miljoen aan instroom. 

Ook Bitwise en het gezamenlijke fonds van ARK Invest en 21Shares mogen tevreden zijn met instromen van $28,4 miljoen en $13 miljoen. Ook Grayscale’s resultaat spring in het oog. Het GBTC-fonds verwelkomde $23 miljoen, terwijl het de afgelopen weken bijna iedere dag kapitaal zag verdwijnen.

Het resultaat van gisteren markeert de zesde handelsdag op rij met een gezamenlijke netto-instroom. De beursproducten hebben eindelijk weer de smaak te pakken, en hebben de afgelopen week voor het eerst sinds begin juni weer meer dan $1 miljard aangetrokken. Om precies te zijn komt de totale instroom voor de afgelopen week uit op $1.047,6 miljard. 

Duitse BTC-dump ten einde

De Bitcoin koers wordt al wekenlang geteisterd door enorme verkopen vanuit de Duitse overheid. In februari van dit jaar confisqueerden de Duitse autoriteiten bijna 50.000 Bitcoins, waarvan ze sinds halverwege juni geleidelijk afstand doen.

De afgelopen week zijn de verkopen in recordtempo opgevoerd, wat logischerwijs slecht nieuws betekende voor de Bitcoin koers. De sterke instromen bij de Amerikaanse Bitcoin ETF’s hebben echter een groot deel van de verkoopdruk weten te absorberen. 

Eerder vandaag kon je lezen dat de BTC-wallet van de Duitse overheid eindelijk leeg is gestroomd, waardoor deze forse verkoopdruk nu wegvalt. Mochten de Bitcoin ETF’s hun positieve momentum door kunnen pakken, zou de Bitcoin koers verder kunnen herstellen. Het heroveren van $60.000 lijkt een belangrijke stap te zijn om een verdere weg naar boven in te kunnen slaan.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Het bericht Bitcoin ETF’s zetten succes voort met meer dan $300 miljoen aan instromen verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!