Matt Hougan, de Chief Investment Officer van Bitwise Asset Management, is van mening dat de acceptatie van Bitcoin (BTC) als een mainstream beleggingscategorie een proces is dat meerdere jaren in beslag zal nemen.

Hougan, die aan het roer staat van een van de eerste spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten, beschreef de lancering in januari 2024 als “de geboorte van een nieuwe asset-klasse.”

Vergelijking met goud

Hougan maakt regelmatig de vergelijking tussen Bitcoin en goud tijdens interviews, waaronder een recent gesprek met CNBC. “De juiste analogie is de goedkeuring van de eerste goud ETF in 2004, die één van de meest succesvolle ETF-lanceringen ooit was,” zegt Hougan.

Hij herinnert eraan hoe deze goud ETF in het eerste jaar al $1,5 miljard dollar aantrok en in de volgende jaren gestaag groeide naar meer dan $5 miljard dollar in 2007.

De groei van goud

In 2004 werd goud nog beschouwd als een nichegoed dat moeilijk te kopen was en zelden werd gevonden in mainstream beleggingsportefeuilles. Hougan benadrukt dat, voordat de goud ETFs op de markt kwamen, beleggers fysiek goud moesten aankopen, wat de toegankelijkheid beperkte.

Dit is vergelijkbaar met de vroege dagen van Bitcoin, waar de cryptomunt nog niet breed werd geaccepteerd of gemakkelijk toegankelijk was.

Toekomstvisie op Bitcoin ETFs

Hougan is zeer optimistisch over de toekomst van Bitcoin ETFs en gelooft dat de groei in de komende jaren zelfs kan versnellen. Hij wijst erop dat, ondanks de prijsschommelingen van Bitcoin, de instromen naar Bitcoin ETFs opmerkelijk stabiel zijn gebleven.

Deze stabiliteit, samen met de succesvolle lancering van de eerste helft van 2024, wijst volgens Hougan op een potentieel nog groter succes in de nabije toekomst.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Matt Hougan van Bitwise: Bitcoin volgt pad van goud naar mainstream succes appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!