Volgens bronnen van het nieuwsplatform Cointelegraph, staan we aan de vooravond van een belangrijke doorbraak in de wereld van cryptocurrency ETF’s.

Insiders verwachten dat de Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) spoedig groen licht zal geven voor de lancering van spot Ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETF’s), mogelijk al volgende week.

Registraties en verwachtingen

Verschillende uitgevers, waaronder VanEck en 21Shares, hebben deze week hun registraties gewijzigd in de hoop op een snelle goedkeuring van de SEC. In totaal wachten zo’n acht uitgevers op deze cruciale goedkeuring.

De bronnen, die anoniem wensen te blijven vanwege de vertrouwelijkheid van hun gesprekken, melden dat definitieve feedback van de SEC al vroeg volgende week verwacht wordt.

ethereum koers 1 jaar
Ethereum koers in het afgelopen jaar. Bron: Coinmarketcap.

Potentiële marktimpact

Analisten zijn optimistisch en voorspellen dat deze nieuwe ETF’s miljarden dollars kunnen aantrekken in de maanden na hun introductie. Dit zou een aanzienlijke stijging van de spotprijs van Ether kunnen veroorzaken.

“Ether is minder beschikbaar op beurzen, wat leidt tot dunnere orderboeken en minder koopopties, waardoor de prijs nog responsiever wordt op ETF-aankoopvraag dan bij Bitcoin het geval was,” legt crypto-analist Mark Dunleavy uit.

Institutionele interesse

Een belangrijke vraag komt van crypto-native hedgefondsen die al jaren miljarden in spot Ethereum hebben en nu institutionele marktmakers zoals Virtu Financial benaderen om deze holdings om te ruilen voor ETF-aandelen.

Meer dan een dozijn van deze fondsen, elk met activa onder beheer van meer dan $1 miljard dollar, hebben interesse getoond in een dergelijke uitwisseling.

Uitbreiding van crypto-ETF aanbod

Naast de reeds bestaande Bitcoin (BTC) ETF’s, die sinds januari worden verhandeld na goedkeuring van de toezichthouders, zullen de nieuwe spot Ether ETF’s het aanbod van publiek verhandelde crypto-fondsen verder uitbreiden.

Volgens Dunleavy kunnen de Ethereum ETF’s tot $10 miljard aan instroom verwachten in de komende maanden. Ook Solana (SOL) ETF’s zijn in zicht en zouden begin volgend jaar kunnen starten met handelen.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post SEC goedkeuring voor Ether ETF’s verwacht begin volgende week appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!