De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft haar onderzoek naar Hiro Systems PBC afgesloten, zo blijkt uit een regelgevende indiening van afgelopen vrijdag.

Het onderzoek richtte zich op Hiro’s Stacks Blockchain, een blockchain-ontwerp bedoeld om Bitcoin (BTC) schaalbaarder te maken.

Details van de afsluiting

Op 9 juli 2024 ontving Hiro Systems officiële communicatie van de SEC waarin stond dat het onderzoek naar de Stacks Blockchain was afgerond. Volgens het document, een Form 1-U dat gebruikt wordt om materiële veranderingen te rapporteren, heeft de SEC besloten geen handhavingsactie tegen Hiro aan te bevelen.

Dit besluit is gebaseerd op de informatie die bij de SEC bekend was tot die datum.

sec stacks zaak
Bron: X.

Implicaties voor de crypto-industrie

Dit nieuws komt in een week waarin ook een onderzoek naar Paxos, een uitgever van de stablecoin Binance USD (BUSD), door de SEC werd afgerond.

Paxos ontving op dezelfde datum een “formele beëindigingsverklaring”, waarin stond dat de SEC geen handhavingsactie tegen het bedrijf zou aanbevelen.

Vooruitzichten en industrie-reacties

De afsluiting van deze onderzoeken lijkt een positief signaal voor de blockchain- en crypto-sector, die blijft streven naar duidelijkheid en stabiliteit in haar interacties met regelgevende instanties.

De uitkomsten suggereren een mogelijke verzachting van de strenge houding die de SEC in het verleden heeft aangenomen tegenover crypto-ondernemingen.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Amerikaanse SEC sluit onderzoek naar Hiro’s Blockchain zonder vervolgacties appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!