Het Russische Ministerie van Financiën, ook bekend als Minfin, is bezig met het onderzoeken van mogelijkheden om crypto-handel op aandelenbeurzen toe te staan. Dit initiatief is een onderdeel van Ruslands beweging richting de legalisatie van cryptobetalingen voor grensoverschrijdende handel.

Interfax meldt, op basis van bronnen dicht bij de kwestie, dat het ministerie werkt aan een mechanisme dat handel in digitale valuta mogelijk maakt, maar uitsluitend voor een beperkte groep van “hoog gekwalificeerde” investeerders. Dit voorstel komt op een moment waarop Rusland zijn regelgevingscomplexiteit probeert te navigeren, in lijn met de aandrijving van premier Mikhail Mishustin in 2022 om grensoverschrijdende crypto-betalingen mogelijk te maken.

Beperkte toegang en regulatieve uitdagingen

Het voorstel van Minfin omvat het erkennen van cryptocurrency als een handelswaar, wat een stap zou zijn om door de regelgevende uitdagingen heen te manoeuvreren. De Centrale Bank van Rusland, echter, blijft volledige legalisatie van crypto tegenwerken, wat de implementatie van volledige crypto-handelsfaciliteiten compliceert.

De Centrale Bank overweegt zelfs stablecoins goed te keuren voor grensoverschrijdende handel, als lokale bedrijven alternatieve methoden verkennen om handel te drijven met China te midden van sancties.

rusland crypto trading
Bron: X.

Experimentele aanpak en beursregisters

In een meer experimentele benadering stelt het ministerie voor dat enkel beurzen en platforms die in het officiële register zijn opgenomen, toestemming krijgen om cryptohandel uit te voeren, en behandelt dit als een handelswaar. Grote beurzen zoals de Moskouse Beurs en SPB Exchange zijn al actief in voorbereidingen om dergelijke handel te ondersteunen zodra de juridische voorwaarden zijn vastgesteld.

Het voorstel specificeert niet de criteria voor het classificeren van ‘hoog gekwalificeerde’ beleggers, wat ruimte laat voor toekomstige regelgevende duidelijkheid.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Rusland overweegt beperkte crypto handel op nationale beurzen appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!