Een prominente analist, bekend onder het pseudoniem Bluntz, waarschuwt beleggers in Bitcoin (BTC) na een recente mislukte doorbraakpoging van de cryptocurrency. Volgens Bluntz zou Bitcoin kunnen dalen onder de recente vijf maanden lage prijs van ongeveer $53.485 dollar.

De analist merkt op dat de recente terugtrekking van Bitcoin van dichtbij de $60.000-grens zorgwekkend is en lijkt op het patroon van vorige week, dat voorafging aan een daling.

Technische analyse met de Elliott Wave-theorie

Bluntz, die regelmatig gebruikmaakt van de Elliott Wave-theorie in zijn technische analyses, voorspelt dat Bitcoin onder de $53.000 kan zakken na het voltooien van een driegolfscorrectiepatroon.

De Elliott Wave-theorie stelt dat de hoofdprijstrend plaatsvindt in een vijfgolfspatroon terwijl correcties zich manifesteren in drie golven.

bitcoin analyse bluntz
Bron: Bluntz op X.

Ethereum onder de loep

Ook voor Ethereum (ETH) is Bluntz bearish gestemd. Hij voorspelt dat het zou kunnen dalen onder de steunniveau van ongeveer $2.800 dollar, een niveau dat meer dan vijf maanden stand heeft gehouden. Bluntz anticipeert op een mogelijke uitverkoop voordat er een herstel plaatsvindt, vooral in het licht van de verwachte goedkeuring van spot Ethereum ETF’s in de Verenigde Staten.

Bluntz merkt op dat hoewel velen de spot Ethereum ETF’s zien als potentieel zeer bullish voor Ether, de initiële reactie wellicht een prijsdaling zal zijn, gevolgd door een flink herstel. Hij benadrukt dat deze dynamiek eerst “iedereen zal overrompelen” voordat er een sterke opwaartse beweging verwacht kan worden.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Bitcoin kan onder $53.000 zakken, zegt crypto analist Bluntz appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!