Volgens een studie van CoinWire staat de wereldwijde handel in cryptocurrencies aan de vooravond van een enorme groei. Tegen eind 2024 wordt verwacht dat het handelsvolume de grens van $108 biljoen zal overschrijden, een stijging van 90% ten opzichte van 2022. De Verenigde Staten lopen voorop met een verwacht handelsvolume van meer dan $2 biljoen dollar.

Europa neemt het voortouw

Hoewel de VS de grootste geschatte handelsvolumes hebben, is Europa de leider in termen van de waarde van wereldwijde cryptocurrency-transacties, goed voor 37,32%. Dit is mede te danken aan de proactieve houding van Europa wat betreft de regulering van de cryptosector.

Nieuwe regelgevingen zoals de Markets in Crypto-Assets (MiCA) zijn ingevoerd om een uniforme markt voor crypto-assets binnen de EU te creëren. De verwachting is dat het handelsvolume van Europa zal stijgen naar $40,5 biljoen in 2024, wat een meer dan tweevoudige toename is vanaf $15 biljoen in 2022.

coinwire crypto onderzoek
Bron: CoinWire.

Azië en populariteit exchanges

Azië staat op de tweede plaats en draagt 36,17% bij aan de wereldwijde waarde van cryptocurrency-transacties. In het onderzoek is gekeken naar gecentraliseerde crypto beurzen (CEX) met een vertrouwensscore hoger dan zes op CoinGecko.

Hierbij werden factoren zoals webverkeer per land, ondersteunde talen, locatie van hoofdkantoren en handelstijdzones geanalyseerd.

Binance domineert de markt

Binance blijft de grootste speler op de markt met een handelsvolume van $2,77 biljoen in meer dan 100 landen. Hoewel Binance.US een aanzienlijk lager handelsvolume van $3,9 miljard heeft, blijft het invloedrijk.

Andere belangrijke beurzen zijn OKX en CEX.IO, die opvallen met handelsvolumes van respectievelijk $759 miljard en $1,83 miljard. Coinbase en Bybit zijn ook prominente spelers, actief in respectievelijk 90 en 87 landen.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Verwachte stijging van 90% in wereldwijd crypto handelsvolume, volgens onderzoek appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!