Vanavond vindt de langverwachte finale van het EK 2024 plaats, waarin Spanje en Engeland het tegen elkaar opnemen. De spanning is te snijden, niet alleen op het veld, maar ook op Polymarket, een populair platform voor gedecentraliseerde voorspellingsmarkten.

Polymarket: De crypto voorspellingsmarkt

Polymarket is een platform dat gebruik maakt van blockchain-technologie, specifiek de Ethereum (ETH) blockchain, om een transparante en veilige omgeving te bieden voor voorspellingsmarkten. Gebruikers kunnen weddenschappen plaatsen op de uitkomst van diverse toekomstige gebeurtenissen, zoals sportwedstrijden, politieke verkiezingen en economische indicatoren.

Het unieke aan Polymarket is dat de prijzen van weddenschappen fluctueren op basis van de collectieve meningen van de marktdeelnemers. Dit betekent dat de prijs van een weddenschap de marktverwachting van een bepaalde uitkomst weerspiegelt. Het platform is ontworpen om open en transparant te zijn, met alle transacties en uitkomsten openbaar beschikbaar op de blockchain.

Huidige stand van de wedden op Polymarket

Op dit moment wijst Polymarket op een spannende finale tussen Spanje en Engeland. Volgens de laatste gegevens heeft Spanje een kans van 60% om de titel te winnen, terwijl Engeland een kans van 41% heeft. De bedragen die zijn ingezet op deze uitkomsten zijn aanzienlijk, met $559.266 ingezet op Spanje en $671.451 op Engeland.

polymarket engeland spanje ek 2024 finale
Bron: Polymarket.

Wedopties en verwachtingen

De huidige wedopties op Polymarket laten zien dat gebruikers $0,60 kunnen inzetten voor een “Ja” weddenschap op Spanje en $0,41 voor een “Nee” weddenschap. Voor Engeland zijn de weddenschappen respectievelijk $0,41 voor “Ja” en $0,60 voor “Nee”.

Deze prijzen veranderen voortdurend naarmate meer gebruikers hun weddenschappen plaatsen en de verwachtingen fluctueren.

De toekomst van voorspellingsmarkten

Polymarket en soortgelijke platforms blijven in populariteit groeien, vooral onder crypto-enthousiastelingen en degenen die geïnteresseerd zijn in gedecentraliseerde financiële (DeFi) toepassingen. De transparantie en veiligheid die blockchain biedt, maken het een aantrekkelijke optie voor gebruikers die willen wedden op de uitkomst van toekomstige gebeurtenissen.

Zal Spanje de favorietenrol waarmaken, of zal Engeland verrassen en de titel naar huis brengen? Over enkele uren zullen we het weten.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Engeland als underdog? Polymarket geeft 41% kans op EK 2024 zege appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!