Stilletjes aan is Zcash in de afgelopen 30 dagen 26,5% gestegen. Ook vandaag mocht de koers er weer 12% bijschrijven. Wat speelt er allemaal met deze coin?

De Zcash koers van vandaag is 26,74 euro. In de afgelopen 24 uur is de Zcash prijs met 12,18% gestegen, wat neerkomt op een waardestijging van 3,26 euro. Momenteel zijn er 15 miljoen ZEC in omloop met een totale marktwaarde van 372 miljoen euro.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Zcash koers floreert bij slecht nieuws

De recente stijging van Zcash is opvallend, vooral gezien de aandacht die privacy coins krijgen van overheidsinstanties. Onlangs publiceerde de EU Innovation Hub for Internal Security een rapport waarin privacy coins zoals Zcash en Monero onder de loep werden genomen. Het rapport benadrukte hoe deze cryptomunten gebruikt kunnen worden voor het witwassen van geld door slechte actoren.

In het rapport werd de “dual-use” aard van cryptografische technologieën besproken. Dit betekent dat deze technologieën zowel legitiem als illegaal gebruikt kunnen worden. Privacy coins en crypto-mixing diensten, die zorgen voor anonimiteit bij transacties, maken het moeilijker voor wetshandhavers om illegale activiteiten op te sporen.

De EU waarschuwt dat de geavanceerde cryptografie van privacy coins kan leiden tot misbruik. Technieken zoals zero-knowledge proofs en Mimblewimble kunnen bijvoorbeeld de zichtbaarheid van cryptocurrency-adressen, -saldo’s en -transacties verbergen. Hierdoor worden privacy coins aantrekkelijk voor personen die hun financiële activiteiten willen verbergen.

Zcash stijging sinds rapport EU

Zcash is afgeleide van Bitcoin

Zcash (ZEC) werd in 2016 gelanceerd met als doel meer privacy en anonimiteit te bieden dan andere cryptovaluta zoals Bitcoin. Het is gebaseerd op het Bitcoin-protocol, maar voegt extra functies toe met behulp van geavanceerde cryptografie. Deze extra privacy functies zorgen ervoor dat transacties bijna niet te traceren zijn, wat zowel voordelen als nadelen heeft.

De recente koersstijging van Zcash kan deels verklaard worden door de toenemende vraag naar privacy-gerichte oplossingen in de cryptowereld. Mensen worden zich steeds meer bewust van hun online privacy en de risico’s van surveillance. Privacy coins zoals Zcash bieden een oplossing voor diegenen die hun financiële transacties afgeschermd willen houden van nieuwsgierige ogen.

Of het tijdperk van privacy crypto daadwerkelijk is aangebroken, valt nog te bezien. Het is duidelijk dat er een groeiende interesse is in deze technologieën, maar de regelgeving zal een grote rol spelen in hoe deze munten zich in de toekomst zullen ontwikkelen.

The post Zcash stijgt 26,5%, is het tijdperk van privacy crypto aangebroken? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!