Bij een campagnebijeenkomst in Butler, Pennsylvania, is gisteravond een aanslag gepleegd op de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump. De gebeurtenis heeft de markten onrustig gemaakt in aanloop naar maandag.

Bitcoin als veilige haven

Zoals vaak gebeurt bij politieke en economische onzekerheid, zoeken handelaren waarschijnlijk naar stabielere investeringen met minder volatiliteit, zoals goud. Anderen lijken nu al te kiezen voor Bitcoin.

Na de aanslag steeg Bitcoin tot meer dan 60 duizend dollar. De aanslag leidde tot de dood van een toeschouwer en verwondde twee anderen ernstig. Trump bleef ongedeerd en de vermoedelijke schutter, de 20-jarige Thomas Matthew Crooks, is overleden, aldus berichtgeving van de NOS.

Banner Bitcoin 1

Handelaren kozen waarschijnlijk voor Bitcoin, dat gedurende de dag continu verhandeld wordt en waarvan de koers op dit moment boven de 60 duizend dollar uitkomt. Misschien verwachten sommigen dat de aanslag de kansen van Trump om de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november te winnen zal versterken. Anderen zijn misschien naar Bitcoin gevlucht als een impulsieve reactie op de politieke instabiliteit.

Trump is opeens pro-crypto

Dit verkiezingsjaar heeft Trump zichzelf uitgeroepen tot een “crypto-kandidaat” en heeft gezegd dat hij donaties in Bitcoin, Ether, Dogecoin, Solana en andere cryptocurrency’s zou accepteren (president Joe Biden heeft ook gezegd dat hij crypto-donaties zou overwegen).

Hoewel Trumps standpunt over cryptocurrency een grote ommezwaai vertegenwoordigt ten opzichte van een paar jaar geleden, toen hij Bitcoin nog “een scam tegen de Amerikaanse dollar” noemde, krijgt hij steeds meer steun van leiders in de cryptocurrency-gemeenschap in aanloop naar de verkiezingen in november. Ook zal Trump spreken op de grootste Bitcoin conferentie ter wereld.

Goud en Zwitserse frank

Buiten de cryptomarkten wordt verwacht dat handelaren zich zullen richten op zogenaamde veilige havens, zoals goud en de Zwitserse frank, die minder reactief zijn op politieke en economische onzekerheid.

Ipek Ozkardeskaya, senior analist bij Swissquote Bank, vertelde Yahoo! Finance dat de gebeurtenissen van dit weekend waarschijnlijk zullen zorgen voor meer volatiliteit bij de opening op maandag, zowel op de aandelen- als obligatiemarkten. “We verwachten een vlucht naar veilige havens zoals de Zwitserse frank en goud. Bitcoin heeft positief gereageerd op het nieuws als gevolg van een impulsieve vlucht naar veiligheid.”

The post Moordaanslag op Donald Trump zet markt op scherp, Bitcoin stijgt meteen appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!