In hun nieuwste onderzoeksrapport schetst Coinbase Institutional een onrustig beeld voor de crypto markt in het derde kwartaal van 2024. De bekende Amerikaanse cryptobeurs waarschuwt investeerders voor mogelijke consolidatie en benadrukt dat de markt nog steeds sterke narratives mist.

Economische onzekerheden en de crypto markt

Volgens Coinbase Institutional blijven crypto traders bezorgd over een mogelijke recessie in de Amerikaanse economie. Deze zorgen hebben een directe invloed op de bereidheid van retail investeerders om nieuwe posities in aandelen of cryptocurrencies in te nemen. De recente onderzoeksresultaten suggereren dat als de Amerikaanse economie zich staande houdt en de Federal Reserve (Fed) overgaat tot renteverlagingen, dit meer liquiditeit kan vrijmaken en retail investeringen kan stimuleren.

Coinbase stelt: “De zorg is dat renteverlagingen misschien niet bullish zijn voor markten als er angst is voor een grotere economische vertraging. Als de Amerikaanse economie echter redelijk goed blijft presteren en de Fed verlaagt de rente, dan zou dat meer liquiditeit kunnen vrijmaken en meer retail participatie uitnodigen.”

Invloed van de aankomende Amerikaanse verkiezingen

Een andere belangrijke factor die mogelijk de crypto markt zal beïnvloeden, is de Amerikaanse presidentsverkiezing in november. Ongeacht wie er wint, lijkt fiscale expansie een waarschijnlijk scenario. Dit kan een sterke stimulans zijn voor het kopen van bitcoin (BTC) als alternatief voor het traditionele financiële systeem.

Coinbase merkt op: “Met de Amerikaanse verkiezingen in november en de mogelijkheid van fiscale expansie, denken wij dat dit een sterke motivatie kan zijn om bitcoin te kopen als alternatief voor het traditionele financiële systeem.”

Ethereum ETF’s en marktvolatiliteit

Naast bitcoin is er ook onzekerheid over de korte termijn reacties van traders op de goedkeuring van Ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETF’s). Hoewel de lancering van Ethereum ETF’s op lange termijn als bullish wordt gezien voor deze toonaangevende altcoin, is de onmiddellijke marktreactie nog onvoorspelbaar.

Coinbase voorspelt dat de prijsactie in het derde kwartaal van 2024 onrustig zal blijven, mede vanwege het ontbreken van sterke narratives in de crypto markt. Ze benadrukken dat hoewel de markt zich nog geen duidelijk oordeel heeft gevormd over de mogelijke impact van ETH ETF’s, dit juist ruimte kan laten voor onverwachte prestaties en meer steun voor Ethereum kan bieden, zelfs als de fondsenstroom tijd nodig heeft om op gang te komen.

“Voor nu verwachten we dat de prijsactie onrustig blijft in Q3 2024, aangezien crypto markten nog steeds sterke narratives missen. Dit kan ruimte laten voor verrassende prestaties en meer steun voor ETH, zelfs als de stromen tijd nodig hebben om te materialiseren,” aldus Coinbase.

Het bericht Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!