In een interview met Bloomberg heeft Thomas Perfumo, hoofd strategie bij Kraken, zijn verwachtingen uitgesproken over de potentie van Ethereum (ETH) ETFs.

Deze fondsen zouden maandelijks tussen de $750 miljoen en $1 miljard dollar kunnen aantrekken, wat de crypto-industrie sterk zou ondersteunen en mogelijk Ethereum naar nieuwe recordhoogtes zou kunnen stuwen.

Optimisme in de markt door goedkeuring van de SEC

De recente goedkeuring van een 19b-4 aanvraag door de Securities and Exchange Commission (SEC) heeft al voor optimisme gezorgd onder investeerders; de prijs van Ethereum steeg met 22%, wat aantoont hoe gevoelig de markt is voor regelgevende ontwikkelingen.

ethereum koers 1 jaar
Ethereum koers in het afgelopen jaar. Bron: Coinmarketcap.

Dit soort nieuws heeft het potentieel om de groei te versnellen zodra ETFs definitief worden goedgekeurd.

Brede economische factoren en marktsentiment

Perfumo wees ook op andere factoren die het huidige marktsentiment ondersteunen. Zo heeft de aanstaande Amerikaanse verkiezing invloed, evenals de mogelijke renteverlaging door de Federal Reserve.

Recente CPI-gegevens in de Verenigde Staten suggereren disinflatie op maand- en jaarbasis, waarbij sommige traditionele bedrijven verwachten dat de renteverlagingen al in september zouden kunnen beginnen.

Kraken’s strategie en publieke ambities

Wat betreft de strategie van Kraken benadrukte Perfumo dat de beurs als doel heeft crypto-adoptie te bevorderen door strategische initiatieven.

Op vragen over de mogelijke beursgang van Kraken, herhaalde hij dat het bedrijf zich voornamelijk richt op het uitbreiden van crypto-adoptie en niet alleen op het publiek gaan.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Ethereum ETF’s kunnen miljarden aantrekken volgens Kraken’s strategiechef appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!