Coinbase, crypto exchange

Het derde kwartaal van 2024 kan volgens de analisten van Coinbase Institutional weleens net zo grillig worden als de afgelopen maanden voor Bitcoin en crypto. Waarom? Omdat het volgens hen nog altijd aan een sterk narratief ontbreekt voor de industrie.

Mogelijke recessie in Amerika?

In het nieuwe onderzoek schrijft Coinbase Institutional onder andere over de mogelijkheid van een recessie in de Verenigde Staten, waar handelaren zich volgens hen van bewust zijn.

Zolang de economie stabiel blijft, ziet men bij Coinbase echter voldoende positieve aanknopingspunten voor Bitcoin en de rest van de markt.

“De zorg is dat renteverlagingen niet bullish voor de markten zijn, omdat er angst is voor een grotere vertraging (lees: recessie). Particulieren zullen huiverig zijn om nieuwe aandelenposities of crypto te kopen als de Amerikaanse economie in een recessie komt.

Aan de andere kant, als de economie nog altijd relatief sterk is en de Fed verlaagt de rente, dan kan dat meer liquiditeit in de markt brengen en particulieren naar binnen duwen. Daarbij hebben we de Amerikaanse verkiezingen in november, waarbij fiscale expensie een sterke mogelijkheid lijkt voor degene die wint.

Dat vormt een sterke stimulans om Bitcoin te kopen als alternatief voor het traditionele financiële systeem in onze ogen”, aldus Coinbase Institutional.

Ethereum ETFs

Dan schrijft Coinbase Institutional ook nog over de Ethereum ETFs. Die staan op het punt van lanceren en op dit moment zijn ze bij het Amerikaanse beursplatform nog onzeker over het succes van de felbegeerde beleggingsproducten.

Maar Coinbase zegt wel dat de Ethereum ETFs op de lange termijn bullish zijn voor het project van Vitalik Buterin.

Voor de komende maanden verwacht men bij Coinbase nog een hoop grilligheid, met volatiele koersbewegingen en wilde prijsactie, voordat we opnieuw aan een duidelijke trend beginnen.

“Voor nu verwachten wij dat de koersactie grillig blijft in Q3 2024, terwijl het de cryptomarkten ontbreekt aan een sterk narratief. De markt kan bijvoorbeeld niet bepalen of de Ethereum ETF stromen bullish of bearish zullen zijn”, aldus Coinbase.

Pas in september verwachten ze echte verbetering bij het handelsplatform.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Het bericht Coinbase verwacht volatiele koersactie voor Bitcoin in derde kwartaal 2024 verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!