De Argentijnse regering heeft een nieuwe maatregel ingevoerd die belastingvrijstelling biedt aan burgers die hun crypto-activa aangeven. De regeling, die onderdeel uitmaakt van een breder fiscaal pakket, beoogt belastingontduiking te bestrijden en witwassen te voorkomen.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Belasting vanaf 100.000 dollar aan crypto

Burgers die hun crypto-activa op geregistreerde platforms aanhouden, kunnen belastingvrijstelling krijgen op bedragen tot 100.000 dollar. De vrijstelling geldt voor Bitcoin (BTC) en andere tokens. Dit lijkt wel een beetje op hoe wij in Nederland omgaan met vermogensbelasting.

Er zijn echter enkele voorwaarden verbonden aan de vrijstelling. De crypto moeten worden aangehouden op platforms die geregistreerd zijn bij de nationale effectenbeurscommissie (CNV). De waarde van de tokens wordt bepaald aan de hand van de marktkoersen van 31 december 2023 of de aankoopwaarde, indien hoger.

Stablecoins, zoals USDT, kunnen problematisch zijn voor deze regeling. De marktwaarde van deze tokens in Argentinië ligt vaak hoger dan de officiële koersen. Dit kan betekenen dat belastingbetalers meer belasting moeten betalen dan de werkelijke waarde van hun tokens.

Handhaving en vervolging

Het niet naleven van de nieuwe wet kan leiden tot strafrechtelijke vervolging. Het CNV heeft onlangs uitgebreide bevoegdheden gekregen om de cryptosector te reguleren.

De maatregel is bedoeld om belastingontduiking te bestrijden en witwassen te voorkomen. De regering hoopt ook dat het meer mensen zal aanmoedigen om hun crypto-activa in het officiële financiële systeem te brengen.

Sommige critici wijzen erop dat de maatregel te complex is en dat het onduidelijk is hoe deze effectief zal worden gehandhaafd. Anderen vrezen dat de regeling kan leiden tot een toename van de inflatie.

De toekomst van de Argentijnse crypto-markt is onzeker. De nieuwe maatregel kan leiden tot meer regulering en belastingheffing, maar het kan ook meer mensen aanmoedigen om hun crypto-activa te legaliseren.

The post Eerste 100.000 dollar aan crypto zijn gratis, daarna betaal je pas belasting in Argentinië appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!