De prominente uitgever van stablecoins, Tether, heeft een TRON wallet, aangeduid als TNVaKW, bevroren met een waarde van $29,62 miljoen dollar aan USDT-tokens.

Deze actie, die plaatsvond op 13 juli, wordt vermoed te zijn in verband met criminele activiteiten en het witwassen van cryptogeld.

Huione Group onder de loep

Bitrace, een vooraanstaande leverancier van nalevings- en onderzoekstools voor wetshandhavingsinstanties, heeft meer context gegeven over waarom de TRON wallet op de zwarte lijst is geplaatst. Uit hun analyse blijkt dat het bevroren adres gelinkt is aan de garantie-onderneming van de Cambodjaanse Huione Group, die op 9 juli 2024 werd geactiveerd. Opvallend is dat Huione probeert de bevriezing te omzeilen door een nieuw zakelijk adres, TQuFSv, te activeren en $114,800 aan USDC over te dragen van het bevroren TNVaKW-adres.

tether adres bevriezing
Bron: X.

Ondanks de acties van Tether blijven de oudere zakelijke adressen van Huione, waaronder TL8TBp, operationeel. Bovendien zijn de andere garantie- en betalingsactiviteiten van het bedrijf in de afgelopen zes maanden actief geweest, zonder dat andere relevante crypto adressen zijn bevroren.

Diepere banden met fraude en witwassen

Elliptic, een ander gerenommeerd bedrijf voor het traceren van crypto, heeft gemeld dat Huione Guarantee betrokken is bij frauduleuze activiteiten, waaronder oplichtingspraktijken rondom het verkopen van niet-bestaande goederen, bekend als ‘pig-butchering’ scams. Deze online marktplaats is een belangrijk centrum voor dergelijke operaties in Zuidoost-Azië geworden, gelinkt aan criminele transacties die samen minstens $11 miljard bedragen.

Huione functioneert voornamelijk als een bewaar- en escrowservice voor peer-to-peer transacties op Telegram, waarbij voornamelijk gebruik wordt gemaakt van Tether’s USDT stablecoin, wat het een favoriet platform maakt voor oplichters en witwassers.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Tether bevriest miljoenen in TRON wallet vanwege verband met criminele activiteiten appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!