De conservatieve Volkspartij van Zuid-Korea heeft voorgesteld om de invoering van de belasting op cryptowinsten met drie jaar uit te stellen, van 2025 naar 2028.

Dit voorstel, ingediend door de partij waartoe de huidige president Yoon Suk-yeol behoort, komt op een moment dat het sentiment onder crypto-investeerders negatief is.

Investor sentiment en marktreacties

Volgens de beschrijving van het wetsvoorstel op de website van de Zuid-Koreaanse Nationale Assemblee, zouden de meeste investeerders de markt verlaten als het land inkomstenbelasting heft op een activum dat risicovoller is dan aandelen.

De belasting op cryptowinsten, oorspronkelijk gepland om in te gaan op 1 januari 2022, is al twee keer uitgesteld naar 1 januari 2025 vanwege hevige tegenstand van investeerders en industrie-experts.

coinpedia crypto belasting zuid korea
Bron: Coinpedia op X.

Politieke beloften en economische overwegingen

De Volkspartij beloofde in de laatste algemene verkiezingen om de cryptobelasting uit te stellen. Ondanks dat het ministerie van Economie en Financiën nog geen besluit heeft genomen over verdere vertragingen, is het gepland om aan het eind van deze maand nieuwe amendementen op de belastingwetgeving aan te kondigen.

Dit zou kunnen wijzen op verdere aanpassingen in het beleid met betrekking tot de belastingheffing op cryptowinsten.

Impact op de cryptomarkt in Zuid-Korea

Zuid-Korea behoort tot een van de grootste en meest actieve cryptomarkten ter wereld. Ongeveer 6,5 miljoen burgers, wat neerkomt op 12,5% van de bevolking, gebruikten eind vorig jaar crypto.

Bovendien was de Koreaanse won in het eerste kwartaal van 2024 de meest gebruikte fiatvaluta voor cryptohandel, meer nog dan de Amerikaanse dollar, volgens gegevens van Kaiko.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Zuid-Korea stelt belasting op crypto winsten opnieuw uit tot 2028 appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!