Tether (USDT) heeft aangekondigd dat Philip Gradwell is benoemd tot hoofd van de economische afdeling. Gradwell heeft zes jaar ervaring als hoofdeconoom bij Chainalysis, een firma gespecialiseerd in blockchain-analyse.

Rol en verantwoordelijkheden

Gradwell zal zich bezighouden met het kwantificeren van de Tether-economie en het communiceren over het gebruik van Tether aan regelgevers en belanghebbenden. “Het is geweldig om Philip in ons team te hebben.

Zijn uitgebreide ervaring en bewezen staat van dienst in de digitale activa markt maken hem de ideale persoon om onze economische analyse-inspanningen te leiden,” zei Paolo Ardoino, CEO van Tether.

Ondersteuning van de Amerikaanse dollar

Tether benadrukte tevens het belang van Gradwell’s bijdrage aan de ondersteuning van de Amerikaanse dollar. USDT is gekoppeld aan de dollar met een 1-op-1 verhouding, wat cruciaal is voor de stabiliteit en betrouwbaarheid van deze digitale munteenheid.

philip gradwell tweet tether
Bron: Philip Gradwell op X.

Ardoino voegde toe, “Met Philips expertise kunnen we nog dieper ingaan op onze essentiële rol in de ondersteuning van de dollar.”

Focus op praktische toepassingen

Gradwell zelf sprak over de perceptie van digitale activa als een mysterie, voornamelijk omdat de industrie zich meer richt op technologie dan op praktische toepassingen.

“Mijn doel bij Tether is om de discussie te verschuiven naar een beter begrip van hoe digitale activa worden gebruikt in de echte economie, en hoe USDT bijdraagt aan de hegemonie van de dollar,” verklaarde Gradwell.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Tether benoemt voormalig Chainalysis econoom tot economisch leider appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!