Afgelopen zaterdag kregen we het nieuws te horen dat voormalig president Donald Trump door zijn oor werd geschoten in een poging om hem te doden. Dit nieuws had een onmiddellijke impact op de cryptomarkt. Toen het nieuws binnenkwam, zakte Bitcoin even, maar zodra bekend werd dat Trump nog leefde, steeg Bitcoin weer hard. Dit kwam mede doordat Trump pro-Bitcoin is geworden. Na dit nieuws maakte Bitcoin een aanzienlijke inhaalslag, nadat Duitsland ook al hun Bitcoins had verkocht. De prijs steeg van $56K naar $63K in slechts enkele dagen. Laten we eens kijken naar wat analyses.

Bullmarkt support band

De 2W Bullmarket Support Band is gehouden en getest. Deze band is een langetermijnindicator die de gemiddelde prijs over een bepaalde periode volgt. Wanneer de prijs boven deze band blijft, wijst dit op een gezonde bullish trend. Historisch gezien, wanneer Bitcoin deze band heeft getest en gehouden, is de prijs vaak hoger gegaan, wat suggereert dat er een tijdelijke bodem is gezet.

2W hammer candle

De 2W candle van Bitcoin is zeer gunstig gesloten voor de Bitcoin bulls, namelijk in de vorm van een hammer candle. Een hammer candle is een bullish omkeerpatroon dat optreedt aan het einde van een neerwaartse trend. Het patroon bestaat uit een kleine body met een lange lagere schaduw, wat aangeeft dat de verkopers de controle hadden, maar de kopers uiteindelijk de prijs weer omhoog wisten te drijven. Dit kan duiden op een potentiële bodem en verdere prijsstijgingen in de nabije toekomst.

Analyse van totale marktkapitalisatie

Naast Bitcoin zelf, laten ook Total 2, 3 en 4 (respectievelijk de totale marktkapitalisatie van altcoins exclusief Bitcoin en Ethereum, inclusief large caps, en overige altcoins) vergelijkbare signalen zien. Deze marktkapitalisaties hebben allemaal hun bullmarket support band getest en gehouden, wat suggereert dat de algehele markt zich mogelijk klaarmaakt voor een verdere stijging.

Conclusie

Met de recente positieve sluiting van de 2W candle in de vorm van een hammer candle, het behouden van de 2W bullmarket support band, en het nieuws rond Trump en de Duitse Bitcoin-verkoop, ziet het er momenteel gunstig uit voor Bitcoin en de bredere cryptomarkt. Deze indicatoren wijzen erop dat er een tijdelijke bodem kan zijn gezet en dat we mogelijk hogere prijzen kunnen zien in de komende weken.

Blijf echter voorzichtig en blijf op de hoogte van de laatste marktontwikkelingen en nieuws, aangezien de cryptomarkt volatiel blijft.

Disclaimer: De analyses hierboven zijn gebaseerd op technische patronen en trends in de cryptomarkt. Het is van cruciaal belang om te benadrukken dat deze informatie niet bedoeld is als financieel advies. Cryptocurrency-investeringen brengen inherent risico’s met zich mee en zijn onderhevig aan volatiliteit. Voor het nemen van investeringsbeslissingen wordt aangeraden eigen onderzoek te doen, financieel advies in te winnen en alleen te investeren wat men zich kan veroorloven te verliezen.

Het bericht Heeft Bitcoin zijn bodem bereikt?! Wat kunnen we verwachten? verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!