Crypto beurs Coinbase heeft zijn strategie gewijzigd in de juridische strijd tegen Gary Gensler, voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Na bezwaren van een rechter in New York heeft het bedrijf besloten zijn dagvaarding te beperken en zich alleen te richten op informatie gerelateerd aan Genslers periode als voorzitter.

In juni diende Coinbase een dagvaarding in bij Gensler, met het verzoek om documenten te produceren die betrekking hebben op bepaalde communicatie die relevant zou zijn voor hun lopende zaak tegen de SEC. Deze documenten omvatten uitspraken over crypto vanaf 2017 tot heden, wat de vier jaar voor Genslers ambtsaanvaarding in 2021 bestrijkt.

Juridische tegenslagen en reacties

Tijdens een hoorzitting vorige week uitte rechter Katherine Polk Failla van het district New York haar zorgen over een brief van Coinbase van 3 juli. Zij was verrast, “en niet op een goede manier”, door de reactie van Coinbase, die persoonlijke e-mails van Gensler over crypto als “een gepaste bron van herstel” beschreef.

coinbase brief sec
Bron: Courtlistener.

Uiteindelijk was rechter Failla “eigenlijk door geen enkel argument bewogen”. Zij besloot dat het het beste was voor crypto beurs Coinbase om een motie in te dienen om de dagvaarding af te dwingen, hoewel zij niet overtuigd leek door het pleidooi van de beurs voor een dagvaarding.

Toekomstige stappen en aanhoudende rechtszaak

Coinbase heeft in een brief aangekondigd dat het zijn openingspleitnota voor zijn motie tot afdwinging zal indienen op 23 juli. De SEC en Coinbase zijn al sinds vorig jaar verwikkeld in een rechtszaak, toen de agentschap Coinbase aanklaagde omdat het zijn platform exploiteerde zonder registratie.

Een poging van Coinbase om die rechtszaak te laten seponeren werd in maart door rechter Failla afgewezen. Zij oordeelde dat de SEC “voldoende had aangetoond” dat Coinbase functioneerde als een beurs, makelaar en clearinginstelling en betrokken was bij de niet-geregistreerde verkoop van effecten via zijn stakingprogramma. Een claim met betrekking tot de Wallet-applicatie van Coinbase werd echter verworpen.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Coinbase beperkt dagvaarding SEC voorzitter na rechterlijke bezwaren appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!