De cryptomarkt kleurt wederom groen. Bitcoin (BTC) bleef in de afgelopen 24 uur gestaag klimmen, maar maakt vanochtend toch een dipje.

Ondertussen stelen de memecoins weer de show met exorbitante stijgingen van meer dan 20% in een dag.

Bitcoin faalt uitbraak omhoog

De bitcoin koers is sinds eind vorige week sterk aan het stijgen. Gisterenochtend liep bitcoin nog tegen wat weerstand aan rond $63.000, maar kon daar tegen gisteravond toch doorheen breken.

Afgelopen nacht tikte bitcoin tweemaal de $65.000 aan, de hoogste prijs in bijna een maand. Bitcoin werd hier echter afgewezen en zakt vanochtend weer, zoekend naar steun.

Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit $63,430 en staat daarmee 0,6% in de plus.

Bitcoin blijft klimmen terwijl memecoins als raketten stijgen

Wat zeggen analisten over de bitcoin koers?

Volgens analist Washigorira is er een duidelijke trendbreuk te zien in de koers van bitcoin. Dat is volgens de analist te zien aan de serie van higher lows en higher highs die de bitcoin koers heeft gevestigd

Volgens analist Axel Adler Jr. is de verkoopdruk van lange termijn houders, die 7 maanden aanhield, nu verdwenen. Dat is bullish voor de koers.

Tot slot meldt analist Ali Martinez dat de TD Sequential-indicator voor een korte correctie waarschuwde. Het lijkt erop dat we deze ook zojuist hebben gehad.

Crypto top 100: Memecoins stijgen als raketten

Veel grote altcoins trekken zelfs iets sterker aan. Zo stijgt ethereum (ETH) met 2,8% naar $3.434. Solana (SOL) stijgt met 2,7% naar $156,74 en ook ripple (XRP) stijgt met 2,7% en komt op $0,546 uit.

Het zijn toch weer de memecoins die vandaag de show stelen op de markt. Shiba inu (SHIB) stijgt met 5,9%, bonk (BONK) met 9,6%, popcat (POPCAT) met 12%, en brett (BRETT) met 12,5%

Dan hebben de echte knallers. Floki (FLOKI) stijgt met maar liefst 19,5%, dogwifhat (WIF) met 22% en pepe (PEPE) zelfs met 24,5%.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met crypto en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

Het bericht Bitcoin afgewezen, maar memecoins schieten er als raketten vandoor verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!