De voormalige president van de Verenigde Staten, Donald Trump, organiseert een fondsenwervingsactie van $15 miljoen dollar voor zijn herverkiezingscampagne, waarbij hij gebruik maakt van zijn verschijning op een aanstaande Bitcoinconferentie in Nashville.

De organisatie van dit evenement is in handen van David Bailey, CEO van Bitcoin Magazine.

Officiële nominatie en politieke spanningen

Volgens rapporten van de Washington Post van 15 juli wordt dit evenement verwacht na Trumps officiële nominatie als de Republikeinse presidentskandidaat tijdens de komende Republikeinse Nationale Conventie.

Te midden van toenemende politieke onrust in de Verenigde Staten, zullen de Republikeinse Nationale Conventie en de Bitcoinconferentie prominente conservatieven, bedrijfsleiders en wetgevers huisvesten.

bitcoin koers 30 dagen
Bitcoin koers in de afgelopen 30 dagen. Bron: Coinmarketcap.

Moordpoging en juridische strijd

Op 13 juli, tijdens een bijeenkomst in Pennsylvania, probeerde de 20-jarige Republikein Thomas Matthew Crooks de voormalige president Donald Trump te vermoorden. Voor de moordpoging had Trump al bekendgemaakt dat hij aan de cryptoconferentie zou deelnemen, maar hij bevestigde later dat hij ondanks het incident nog steeds zou spreken. In mei werd de voormalige president schuldig bevonden aan 34 misdrijven die verband hielden met het vervalsen van bedrijfsdocumenten.

Deze veroordeling kan echter in twijfel worden getrokken door een uitspraak van het door conservatieven geleide Hooggerechtshof in juli. Op het moment van publicatie was Trumps veroordeling gepland voor september, slechts enkele weken voor de Amerikaanse verkiezingen.

Trumps kijk op cryptovaluta

Hoewel Trump van 2017 tot 2021 cryptovaluta beschreef als “geen geld” en “een zwendel”, veranderde hij van gedachten na het aankondigen van zijn herverkiezingscampagne voor 2024. Hij beloofde cryptodonaties te accepteren en het minen van Bitcoin (BTC) in eigen land te bevorderen.

Onzekerheid over de verkiezingen

Er blijven onzekerheden bestaan over de namen die in 2024 op de stembiljetten zullen verschijnen, met nog 113 dagen tot de Amerikaanse verkiezingen. Donald Trump kan worden geconfronteerd met civiele rechtszaken en gevangenisstraf.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Trump organiseert $15 miljoen fondsenwerving gekoppeld aan Bitcoin conferentie appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!