Bitcoin (BTC) heeft in de afgelopen dagen opnieuw de grens van $60.000 dollar bereikt, wat veel aandacht trekt in de financiële wereld. Deze stijging is deels te danken aan opmerkingen van Michael Saylor, voorzitter en medeoprichter van MicroStrategy.

Bitcoin als baken van hoop

In een tweet verklaarde Saylor: “Bitcoin is de brug van chaos naar hoop”, en deelde hij een clip van Fox Business waarin de prestaties van Bitcoin vergeleken worden met andere grote activa in het afgelopen decennium.

Uit deze vergelijking blijkt dat Bitcoin in acht van de elf gevallen tussen 2013 en 2023 beter heeft gepresteerd dan andere grote activa, wat zijn kracht onderstreept te midden van wereldwijde economische onzekerheden die investeerders naar alternatieve activa drijven.

michael saylor bitcoin hoop
Bron: Michael Saylor op X.

Gebeurtenissen en marktinvloeden

In de afgelopen dagen zijn er gebeurtenissen geweest, zoals een mislukte moordaanslag op voormalig president Donald Trump, die bijgedragen hebben aan de huidige opleving van de cryptomarkt. Initieel waren er zorgen over uitstromen uit Amerikaanse beursgenoteerde fondsen (ETF’s), maar er is netto $737,5 miljoen toegevoegd aan 11 ETF’s in de vier dagen tot aan donderdag.

Deze instroom van kapitaal, gecombineerd met huidige gebeurtenissen, heeft geholpen om de prijs van Bitcoin naar het huidige niveau van $60.000 dollar te duwen.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post MicroStrategy’s Saylor: Bitcoin is de oplossing in chaotische tijden appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!