Hoewel de Ethereum-prijs recent een daling heeft laten zien, wijzen marktindicatoren op een mogelijke sterke opleving. Een nieuw rapport van Kaiko suggereert dat Ethereum zelfs beter zou kunnen presteren dan Bitcoin zodra de ETH-ETFs worden gelanceerd. Wat zijn de redenen achter deze optimistische voorspelling?

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Ethereum’s marktpositie blijft sterk

Ondanks een prijsdaling van bijna 20% in de afgelopen twee maanden, blijft Ethereum’s marktpositie robuust. De ETH/BTC-ratio, een belangrijke indicator voor de relatieve prestaties van Ethereum ten opzichte van Bitcoin, handhaaft zich rond de 0,05. Dit is hoger dan de 0,045 voor de ETF-goedkeuring en wijst op een potentieel sterkere prestatie van Ethereum na de ETF-lancering.

Liquiditeit en handelsvolumes blijven op peil

De liquiditeit van Ethereum blijft stabiel, met een marktdiepte van 1% rond de $230 miljoen sinds de ETF-goedkeuring. Dit is een verbetering ten opzichte van begin mei, toen dit onder de $200 miljoen lag. Bovendien zijn de spotmarkten voor Ethereum robuust gebleven, ondanks de recente prijsdaling.

Korte termijn volatiliteit neemt toe

Recente data laat zien dat de impliciete volatiliteit (IV) voor opties met een korte looptijd is gestegen. Dit suggereert dat handelaren bereid zijn meer te betalen om zich in te dekken tegen mogelijke prijsschommelingen op korte termijn, mogelijk in anticipatie op de ETF-lancering.

Bron: https://research.kaiko.com/insights/eth-spot-market-cools-as-wait-for-etf-launch-intensifies

Politieke factor in de cryptomarkt

Interessant genoeg spelen ook politieke factoren een rol in de cryptomarkt. De populariteit van zogenaamde PolitiFi-tokens, die speculeren op verkiezingsgerelateerde hype, is toegenomen. Vooral tokens gelinkt aan voormalig president Trump hebben een opmerkelijke waardestijging laten zien.

ETFs vergroten bewustzijn en adoptie

De goedkeuring van spot-ETFs in de VS en promotiecampagnes van grote vermogensbeheerders zoals BlackRock en Fidelity hebben het publieke bewustzijn over Bitcoin en andere cryptocurrencies aanzienlijk vergroot. Dit zou het ‘aankondigingseffect’ voor nieuwe cryptoproducten kunnen versterken.

Vooruitzichten voor Ethereum

Met deze factoren in ogenschouw lijkt Ethereum goed gepositioneerd voor een mogelijke opleving na de lancering van ETH-ETFs. De stabiele marktcondities, toenemende liquiditeit en groeiende interesse in gedecentraliseerde handel kunnen allemaal bijdragen aan een sterke prestatie van Ethereum in de nabije toekomst.

The post Dit is waarom ETH Bitcoin kan overtreffen na ETF-lancering appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!