Op 16 juli heeft Mt. Gox in slechts drie uur tijd meer dan 140.000 Bitcoin (BTC) verplaatst, met een waarde van bijna $9 miljard dollar, naar een bekende cold wallet en twee onbekende adressen.

Volgens gegevens van Arkham Intelligence houdt Mt. Gox nog altijd 138.985 Bitcoin in zijn hoofd wallet, ter waarde van ongeveer 8,7 miljard dollar. De fondsen zijn voor het eerst in twee weken gemobiliseerd.

Grote overboekingen

Twee transacties resulteerden in de verplaatsing van bijna 96.000 BTC, met een waarde van meer dan $6 miljard dollar, naar twee onbekende wallets, terwijl aanvankelijk 44.527 BTC naar een bekende Mt. Gox cold wallet werd gestuurd.

Het onbekende adres eindigend op “BHDct9b” ontving 42.587 BTC ter waarde van $2,69 miljard dollar, terwijl de resterende 4641,24 BTC ter waarde van $293,94 miljoen dollar werd overgedragen aan “Mt. Gox: Cold Wallet (1Jbez)”.

bitcoin koers 24 uur
Bitcoin koers in de afgelopen 24 uur. Bron: Coinmarketcap.

Marktreactie op de transacties

De prijs van Bitcoin bereikte bijna de $65.000 dollar eerder op 16 juli, maar daalde binnen enkele uren tot een dieptepunt van $63.000 dollar. De prijsdaling is gelijk aan meer dan 3% voor Bitcoin, maar had een ripple-effect waardoor de prijzen van altcoins zoals Uniswap, Polkadot en Bitcoin Cash (BCH) met meer dan 5% daalden.

De marktsentimenten werden bearish toen de prijs van Bitcoin begon te dalen, ongeveer een uur voordat de eerste Mt. Gox-transactie op 16 juli plaatsvond, en bleven dalen naarmate er meer uitstromen naar onbekende wallets plaatsvonden.

Impact van terugbetalingen

Mt. Gox kondigde op 5 juli aan dat het zou beginnen met het terugbetalen van zijn BTC- en BCH-schulden aan crediteuren, met de mededeling dat de betalingen zouden worden gedaan aan rehabilitatiecrediteuren via aangewezen crypto-uitwisselingen. De aankondiging noemde de rehabilitatieschuldenaar als Mt. Gox Co. Ltd. en de rehabilitatiebeheerder als Nobuaki Kobayashi, advocaat.

De verklaring over de terugbetalingen gaf aan dat de resterende rehabilitatiecrediteuren “onmiddellijk” fondsen zouden ontvangen na de voltooiing van de voorwaardelijke voorwaarden.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Mt. Gox roert weer: Bitcoin ter waarde van $9 miljard verplaatst in drie uur appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!