De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft aangekondigd dat hij van plan is om een vierde NFT-collectie uit te brengen. Hij heeft dit nieuws gedeeld in een uitgebreid interview met Bloomberg Businessweek, dat afgelopen dinsdag werd gepubliceerd. Trump beschreef zijn vorige collecties als “zeer succesvol” en verklaarde dat deze binnen een dag waren uitverkocht. “Alles was meteen weg: 45.000 kaarten. En dat heb ik nu drie keer gedaan. Ik ga nog een keer een collectie uitbrengen, omdat de mensen willen dat ik nog een keer zoiets doe,” zei Trump.

Deze NFT-collecties bevatten niet alleen digitale kaarten, maar boden ook bepaalde kopers diverse extra’s, zoals een stuk van zijn pak of stropdas, of toegang tot een diner evenement met hem.

Strategische steun voor de crypto-industrie

Trump heeft onlangs zijn standpunt ten aanzien van cryptocurrency’s veranderd. In het verleden stond hij kritisch tegenover crypto, maar nu ziet hij de potentie en het belang ervan voor de Verenigde Staten. In het Bloomberg-interview legde hij uit dat hij de crypto-industrie omarmt omdat het goed is voor het land en dat de VS het voortouw moet nemen in de wereldwijde crypto-race, voordat China of een ander land dit doet.

trump business week crypto
Bron: X.

“Als ik het aan de kant schuif, wordt het in een ander land opgepakt, hoogstwaarschijnlijk in China — zij zijn vrij gevorderd in die sfeer,” zei Trump.

Campagne donaties en steun van de industrie

Sinds mei accepteert Trumps campagne donaties in cryptovaluta. Volgens een rapport van de Wall Street Journal heeft zijn campagne in het laatste kwartaal ongeveer $3 miljoen dollar aan crypto-donaties ontvangen.

Belangrijke figuren uit de crypto-industrie, waaronder de medeoprichters van Gemini, Tyler en Cameron Winklevoss, en de CEO van Ark Invest, Cathie Woods, hebben steun of donaties geuit aan de Trump-campagne.

Een nieuwe running mate met pro-crypto visie

Eerder deze week kondigde Trump aan dat senator J.D. Vance zijn running mate zal zijn. Vance, een Republikein uit Ohio, heeft positieve visies op crypto en heeft de Securities and Exchange Commission (SEC) bekritiseerd tijdens hun rechtszaak tegen de crypto-startup DEBT Box.

Trump verklaarde dat hij, eenmaal terug in het Witte Huis, de Bitcoin (BTC) miners zou ondersteunen.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Donald Trump lanceert nieuwe NFT collectie en omarmt crypto industrie appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!