Bitcoin is vandaag weer gestegen en de waarde staat eindelijk weer boven de 60.000 euro. Hopelijk heb je kunnen profiteren van de dip. Een andere oude bekende is stiekem bezig aan een mooie stijging, Ripple heeft in de laatste 7 dagen maar liefst 38% mogen bijschrijven.

Perfecte storm voor Bitcoin

De koers van Bitcoin schrijft positieve cijfers en is op dit moment 60.400 euro. Je kan in de grafiek hieronder zien dat de waarde echt door een dal gegaan is.

Er zijn veel redenen waarom we in dat dal beland waren, maar ook waarom we er weer uit zijn gekropen. De twee belangrijkste redenen voor de daling deze zomer zijn de FUD van Mt. Gox en Duitsland.

Mt. Gox is een cryptobeurs die in 2013 failliet ging, maar waar gedupeerde klanten nu pas hun Bitcoin terugkrijgen. De FUD (fear, uncertainty and doubt) was dat veel van die klanten hun Bitcoin op de markt zouden dumpen.

Daarnaast koos Duitsland ervoor om voor duizelingwekkende bedragen Bitcoins te verkopen op de open markt. Deze Bitcoins hebben ze in beslag genomen bij criminelen. Duitsland had deze coins kunnen verkopen via zogenaamde OTC-diensten, maar deed dat niet, ze kozen ervoor om de markt te verstoren door al deze coins via normale beurzen aan te bieden.

Banner Bitcoin 1

Op het moment dat de FUD rond Mt.Gox ging liggen en Duitsland geen Bitcoin meer had om te verkopen… was er de aanslag op Donald Trump. Hij overleefde en de markten interpreteerden dit als dat een verkiezingsoverwinning dichterbij is gekomen. Trump is kennelijk de nieuwe kampioen van de Bitcoiners, want hij spreekt binnenkort op een van de grootste Bitcoin bijeenkomsten ter wereld.

Ripple (XRP) richting all time high?

De koers van Ripple is vandaag 0,5598 euro, een stijging van 10% ten opzichte van gisteren. De afgelopen week is de waarde zelfs met 38% gestegen. Dat is goed nieuws voor beleggers die in Ripple hebben geïnvesteerd, maar sommigen denken dat er nog meer in het vat zit.

De koers moet namelijk nog 86% stijgen om de all time high van 2,82 euro te bereiken. Is dat mogelijk? Sommige analisten geloven van wel, ze zien de stijging van de afgelopen week als een teken dat de oude crypto’s weer in populariteit winnen.

Of dat inderdaad gaat gebeuren is natuurlijk onmogelijk te zeggen. De cryptomarkt is erg onvoorspelbaar en er zijn veel factoren die de koers kunnen beïnvloeden. Het is dan ook belangrijk om je eigen onderzoek te doen voordat je in Ripple investeert.

Er zijn momenteel 56 miljard XRP in omloop, met een totale waarde van 29,6 euro miljard.

The post Bitcoin koers weer boven 60.000 euro, Ripple (XRP) aan opmars bezig appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!