Bitcoin (BTC) bereikte dinsdagavond een hoogtepunt van boven de $66.000 dollar, alvorens iets terug te zakken naar ongeveer $65.750. Dit gebeurt terwijl handelaren de invloed van de verkoop van geconfisqueerde Bitcoin door de Duitse regering en de transfers door de failliete beurs Mt. Gox blijven evalueren.

Ook de huidige politieke ontwikkelingen rond de voormalige Amerikaanse president Donald Trump spelen een rol.

Marktdynamiek en politieke factoren

Volgens Justin d’Anethan van Keyrock ondersteunen verschillende factoren de prijsstijgingen. Een belangrijk element is de mislukte aanslag op Trump tijdens een bijeenkomst, wat de speculaties over zijn kansen in de presidentsverkiezingen van 2024 en het daaruit voortvloeiende marktvriendelijke beleid heeft aangewakkerd.

Bovendien draagt de pro-crypto houding van Trump en zijn running mate, senator J.D. Vance, bij aan het positieve marktsentiment.

bitcoin koers 7 dagen
Bitcoin koers in de afgelopen week. Bron: Coinmarketcap.

Impact van Mt. Gox en de Duitse regering

Ondanks eerdere zorgen over de mogelijke marktimpact van de Mt. Gox-uitbetalingen, lijkt het effect minder groot dan verwacht. De Duitse regering heeft haar verkopen van in beslag genomen Bitcoin afgerond, wat de verkoopdruk verlicht.

Deze ontwikkelingen suggereren dat de markt de Bitcoin-uitstroom van Mt. Gox kan absorberen zonder significante verstoringen.

Vooruitzichten voor cryptovaluta

De markt kijkt ook uit naar de handel in Ethereum (ETH) ETF’s die vanaf 23 juli waarschijnlijk van start gaat. De introductie van deze fondsen door grote vermogensbeheerders zou verder kunnen bijdragen aan de acceptatie en prijsstabiliteit van Ethereum.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Bitcoin bereikt nieuwe piek boven $66.000 te midden van economische onrust appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!