Blockchain project Terra ging ongeveer twee jaar geleden nat en veel klanten dachten te kunnen fluiten naar hun geld. Gelukkig lijkt het er op dat klanten in ieder geval iets aan geld en crypto terugkrijgen. Denk je een claim te kunnen maken? Laat dat dan voor 9 augustus weten.

Banner Default 5 (Laatste nieuws)

Wat speelde er ook alweer bij Terra?

De Terra-blockchain, die het UST-stablecoin en de LUNA-token huisvestte, stortte in mei 2022 ineen als gevolg van een reeks factoren die elkaar versterkten.

UST werd aangevallen door een grote speler die grote hoeveelheden UST verkocht voor LUNA, waardoor de prijs van UST daalde. Dit leidde tot paniekverkoop onder andere investeerders, waardoor de druk op UST nog verder toenam. Het algoritme probeerde de koppeling te herstellen door meer LUNA te creëren, wat resulteerde in een hyperinflatie van de LUNA-token.

Alle reserves van Terra werden snel uitgeput in een poging om USD te stabiliseren, maar het moch tniet baten. Investeerders trokken zich massaal terug uit UST en LUNA, wat de neergang van beide activa versnelde.

Deadline is 9 augustus

Op zondag 21 januari 2024 heeft cryptobedrijf TerraForm Labs officieel een faillissement aangevraagd in de Verenigde Staten.

Terra legt uit dat er een deadline is voor het indienen van claims (ofwel tegoeden of vorderingen) in het faillissement van Terraform Labs. Dit is de laatste kans om te melden dat je geld tegoed hebt van Terraform Labs.

  • Deadline: 9 augustus 2024 om 23:00 uur Nederlandse tijd.
  • Wie kan een claim indienen?
    • Mensen met tegoeden bij Terraform Labs Pte Ltd van voor 21 januari 2024.
    • Mensen met tegoeden bij Terraform Labs Limited van voor 1 juli 2024.
  • Wat gebeurt als je de deadline mist? Dan kan je claim mogelijk niet meegenomen worden in de faillissementsprocedure.
  • Waar kan ik meer informatie vinden? Terra informeert iedereen die tegoeden denkt te hebben rechtstreeks over de details van het indienen van een claim.
  • Let op! Claims die gecategoriseerd worden als “uitgesloten crypto claims” hebben een andere deadline. Hiervoor zal later een aparte deadline bekend gemaakt worden.

Terra benadrukt dat ze transparant willen zijn en zich aan de juridische procedures houden. Iedereen met een claim wordt aangeraden om de richtlijnen door te lezen en actie te ondernemen om hun claim veilig te stellen.

The post Krijg jij nog crypto of geld van Terra? Je hebt tot 9 augustus om dit te doen appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!