Voormalige president Donald Trump heeft J.D. Vance benoemd tot zijn zogenaamde running mate. Daarmee is de 39-jarige Vance de kandidaat voor het vicepresidentschap.

Vance staat positief tegenover de crypto-industrie en heeft zich in het verleden kritisch geuit tegenover de Securities and Exchange Commission (SEC).

Aankondiging op Truth Social van Trump

“Na lang wikken en wegen heb ik besloten dat de persoon die het beste de positie van vicepresident kan innemen, senator J.D. Vance is”, schrijft Trump op zijn eigen socialemediaplatform Truth Social.

Binnen een uur na plaatsing van dat bericht werd Trump op het Republikeinse partijcongres officieel genomineerd als presidentskandidaat voor de Republikeinen.

Vance een crypto-vriendelijke running mate

Vance staat bekend om zijn crypto-vriendelijke houding. In februari 2022 prees Vance crypto als oplossing voor overheidsbemoeienis toen de minister van Financiën van Canada de bankrekeningen van een konvooi vrachtwagenchauffeurs bevroor die protesteerden tegen COVID-19 lockdowns.

Vance, die ook zitting heeft in de Senate Banking Committee, werkt momenteel aan een wetsvoorstel om de industrie te reguleren en is van plan het wetsvoorstel in juli in te dienen, meldde Politico vorige maand.

In het Huis van Afgevaardigden hebben wetgevers in mei een wetsvoorstel aangenomen om de crypto-industrie als geheel te reguleren. Het wetsvoorstel, bekend als FIT21, zou meer macht en financiering verlenen aan de Commodity Futures Trading Commission om toezicht te houden op de spotmarkten voor crypto en “digitale grondstoffen,” met name bitcoin.

Vance kritisch op de SEC

Afgelopen jaar stuurde Vance, samen met andere Republikeinse wetgevers, een brief naar SEC-voorzitter Gary Gensler om zorgen te uiten over onnauwkeurige verklaringen die de instantie maakte in haar rechtszaak tegen de crypto-startup DEBT Box.

Na de bekendmaking van Vance als running mate is een video opgedoken waarin Vance zich kritisch uitlaat over SEC Voorzitter Gary Gensler en hem de “slechtste persoon” noemde om de crypto-industrie te reguleren.

Crypto op de politieke agenda van de Republikeinen

Crypto is snel onderdeel geworden van de presidentiële campagne. Trump heeft de steun voor crypto de afgelopen maanden opgevoerd in aanloop naar de verkiezingen in november.

Hij vertelde deelnemers aan een evenement in Mar-a-Lago eerder vorige maand dat hij zou pleiten voor bitcoin mining in het Witte Huis, waarbij hij zei dat miners bijdragen aan de stabiliteit van het energienetwerk. Hij zei ook dat hij politieke donaties in de vorm van crypto zou accepteren en verklaarde dat hij een einde zou maken aan “Joe Biden’s kruistocht om crypto te verpletteren.”

Het bericht Trump kiest pro-crypto senator als zijn vicepresident verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!