trump

De Bitcoin koers explodeerde afgelopen weekend na de mislukte moordaanslag op Donald Trump. Volgens velen zien we de Bitcoin koers stijgen omdat Donald Trump zo positief is over en voor de digitale munt.

Maar hoe weten we zo zeker dat Donald Trump een goede presidentskandidaat is voor Bitcoin?

Van negatief naar positief

Tijdens zijn vorige presidentschap was Donald Trump helemaal niet zo positief over Bitcoin. Eigenlijk hebben we nu ook nog geen duidelijke reden gehoord voor de shift in zijn perceptie over de digitale munt.

De reden laat zich natuurlijk wel raden: veel Amerikanen bezitten Bitcoin of crypto. Het zou gaan om ongeveer 20 miljoen stuks en als 10% daarvan zijn stem laat afhangen van het cryptobeleid van de toekomstige president van Amerika, dan zijn dat 2 miljoen stemmen.

Dat is natuurlijk genoeg om wat positieve dingen over Bitcoin en Bitcoin mining te roepen. Precies dat heeft Donald Trump dan ook gedaan.

Maar Donald Trump blijft een zakenman en hoewel het interessant is om deze shift te zien, moeten we nog maar afwachten wat er van terechtkomt als hij daadwerkelijk in het Witte Huis zit.

Jamie Dimon als minister van financiën

Dat we de positieve houding van Donald Trump ten opzichte van Bitcoin overschatten blijkt misschien wel uit een nieuw interview van hem met Bloomberg Businessweek.

Hierin vertelde Trump onder andere dat hij JPMorgan CEO Jamie Dimon zou overwegen als minister van financiën. Terwijl Jamie Dimon iemand is die bekendstaat als een gigantische Bitcoin-hater.

Mocht die straks aan het roer staan van het ministerie van financiën, dan lijkt dat in ieder geval niet ideaal voor Bitcoin te zijn. Verder gaf Trump aan dat hij Jerome Powell zijn termijn als voorzitter van de Federal Reserve laat afmaken als hij verkozen wordt.

Jerome Powell blijft dan tot mei 2026 voorzitter van de Amerikaanse centrale bank.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Het bericht Is Donald Trump wel zo goed voor Bitcoin? verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!