De Worldcoin koers staat vandaag met 40,75% in de plus en komt daarmee binnen op 3,07 dollar. Het project van OpenAI Sam Altcoin schoot de lucht in, nadat een significante verlenging van de Token Unlock werd aangekondigd. Waar het team achter de munt tot voor kort nog drie jaar moest wachten op het loskomen van hun tokens, is die unlock nu verlengt naar vijf jaar.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Bullish over Worldcoin

Als gevolg van deze aankondiging schoot de Worldcoin koers (WLD) omhoog. Oorspronkelijk zouden er vanaf 24 juli ongeveer 3,3 miljoen tokens vrijkomen. Nu is dat getal ook naar beneden bijgesteld naar 2 miljoen Worldcoin per dag.

Het doel van deze beslissing van Tools for Humanity (TFH), het bedrijf achter de ontwikkeling van Worldcoin, is uiteraard om de waarde van de token te ondersteunen. Qua timing kon dat niet op een beter moment komen, want Bitcoin is op weer aan een opmars begonnen.

Door de miljarden dollars aan Bitcoin die de Duitse overheid op de markt dumpte en de angst voor de 9 miljard dollar aan Bitcoin van Mt. Gox die in juli op de markt zouden komen, stond de Bitcoin koers enorm onder druk.

Nu is die druk weggevallen en is Bitcoin vanaf de bodem van 53.500 dollar al ruim 10.000 dollar gestegen. Dat helpt uiteraard ook projecten als Worldcoin, want zonder een sterke Bitcoin koers is het heel lastig voor altcoins om goed te presteren.

Van 3 naar 5 jaar

In de inleiding spraken we al over het vasthouden van de tokens voor vijf jaar, in plaats van de eerder afgesproken drie jaar. Dat gaat over 80% van de tokens van het team. De overige 20% komt dus vanaf volgende week in stapjes op de markt, maar ook dat gaat in een langzamer tempo dan eerder werd afgesproken.

Zodoende reageert de Worldcoin koers dus positief op dit nieuws en wordt die reactie versterkt door de bullish koersactie die we van Bitcoin zien.

Wat HumaCapital vooral opvalt is dat het aantal shortposities op Worldcoin is toegenomen. Zo blijft de angst voor nieuwe dalingen van het project dus bestaan.

Worldcoin koersverloop. Bron: coinmarketcap

Ondanks dat lijkt er weer een teken van leven in Worldcoin te zitten, dat juist aan. het begin van 2024 zo goed presteerde. Sinds de all-time high van Bitcoin in maart is ook Worldcoin langzaam richting een bodem gegleden.

Wat denk jij? Kan Worldcoin het positieve momentum vanaf hier weer helemaal oppakken?

The post Worldcoin koers schiet 40% omhoog en dit is waarom appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!