Bitcoin (BTC) heeft de afgelopen dagen een flinke opleving getoond, waarbij de koers is gestegen van een dieptepunt van $53.500 naar de huidige waarde van ongeveer $65.900 dollar.

Deze stijging heeft ertoe geleid dat velen in de crypto-gemeenschap speculeren over een mogelijke terugkeer naar vorm voor de grootste digitale munt.

Doorbraak boven belangrijke weerstandsniveaus

Volgens de populaire crypto-analist Rekt Capital is Bitcoin met het overstijgen van de $65.000 drempel een nieuw prijscluster ingegaan. Hij gelooft dat Bitcoin op weg kan zijn naar $71.500 en mogelijk zelfs de all-time high van $73.800 kan testen.

De analist wijst op eerdere doorbraken van de $65.000 barrière dit jaar, wat hoop geeft dat deze trend zich zal voortzetten. Desondanks blijft de markt onvoorspelbaar, en niet iedereen deelt het optimisme voor een verdere sterke stijging.

De rol van shortposities in de marktdynamiek

Op het niveau van $71.500 liggen significant veel shortposities die geliquideerd zouden worden als deze koers bereikt wordt. Dit zou een indicatie kunnen zijn dat vele futureshandelaren sceptisch zijn over een aanhoudende stijging boven deze koers.

bitcoin rekt capital
Bron: Rekt Capital op X.

Echter, het recente sentiment is snel veranderd; met een sterke toename van de Open Interest met 13% in de laatste vijf dagen, lijkt het vertrouwen in Bitcoin flink te groeien. Zowel short als long posities nemen toe, wat wijst op een verhoogde activiteit en belangstelling in de markt.

Vooruitzichten en advies van analisten

Rekt Capital adviseert handelaren voorbereid te zijn op mogelijke koersschommelingen. Rekt benadrukt dat eventuele dips in de koers gezien moeten worden als kansen om verloren niveaus opnieuw te claimen als steunpunten, wat kan bijdragen aan verdere opwaartse trends.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Bitcoin breekt weerstand: Is $73.800 het volgende doel? appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!