BlackRock, een vooraanstaande vermogensbeheerder, heeft de beheerkosten voor haar aanstaande spot Ethereum (ETH) exchange-traded fund (ETF) vastgesteld op 0,25%. Deze vergoeding wordt dagelijks berekend op basis van de netto activawaarde van het fonds en is betaalbaar per kwartaal, in Amerikaanse dollars, in natura of een combinatie van beide.

Opmerkelijk is dat BlackRock aangeeft de vergoeding te kunnen verlagen naar 0,12% gedurende het eerste jaar na notering of tot het fonds $2,5 miljard in activa bereikt, afhankelijk van wat het eerst komt.

Flexibele kostenregelingen bij andere uitgevers

Ook andere ETF-uitgevers hebben vergelijkbare initiatieven aangekondigd. Zo heeft 21Shares een starttarief van 0,21% ingesteld, dat gedurende de eerste zes maanden na notering of tot de eerste $500 miljoen in activa wordt kwijtgescholden. Bitwise stelt een vergoeding van 0,20% in en zal deze ook kwijtschelden voor de eerste zes maanden of tot $500 miljoen in activa is bereikt.

blackrock ethereum s-1 registratie
Bron.

Franklin Templeton biedt de laagste kosten aan met 0,19%, en heeft verklaard deze kosten te zullen kwijtschelden tot 31 januari 2025 of tot het fonds $10 miljard aan activa bereikt. Fidelity en Invesco Galaxy hebben beide hun kosten vastgesteld op 0,25%, waarbij Fidelity heeft aangegeven deze kosten tot eind 2024 kwijt te schelden.

Grayscale en de regelgevende vooruitgang

Tegenover de lagere kosten van andere ETF’s staat Grayscale, die een aanzienlijk hogere vergoeding van 2,5% rekent voor haar Ethereum Trust. Daarnaast heeft Grayscale een mini trust opgezet voor haar spot Ethereum ETF met een competitieve vergoeding van 0,25%, gefinancierd met $1 miljard startkapitaal.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft onlangs de Form 19b-4 van Grayscale’s Ethereum Mini Trust goedgekeurd, wat een stap dichter bij de lancering van deze producten betekent. Volgens een woordvoerder van Grayscale blijft het bedrijf in constructieve dialoog met de SEC om volledige regelgevende goedkeuring te verkrijgen voor Amerikaanse spot Ethereum exchange-traded products (ETP’s).

Verwachte startdatum voor handel

Volgens meerdere bronnen zullen de spot Ethereum ETF’s waarschijnlijk beginnen met handelen op 23 juli. Dit volgt op de recente goedkeuring van de SEC van de vereiste registratieverklaringen, wat de weg vrijmaakt voor deze fondsen om officieel te lanceren op de aangegeven datum.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post BlackRock en anderen stellen ETF kosten vast voor Ethereum lancering volgende week appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!