De Amerikaanse spot Ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETFs) zullen naar verwachting een aanzienlijke invloed hebben op de prijs van Ether, voorspelt Matt Hougan, de Chief Investment Officer van Bitwise. Ondanks een mogelijke onrustige start, waarbij geldstromen zich terugtrekken uit het Grayscale Ethereum Trust (ETHE) na de conversie naar een spot ETF, zijn de vooruitzichten positief.

Volgens Hougan zal de lancering van deze ETFs, die gepland staat voor 23 juli, niet onmiddellijk grote prijsstijgingen veroorzaken. De eerste weken kunnen volatiel zijn, vergelijkbaar met de lancering van de Bitcoin (BTC) ETFs op 11 januari, maar hij verwacht tegen het einde van het jaar nieuwe hoogtepunten.

Drie redenen waarom ETH ETFs een grotere impact zullen hebben

Hougan benadrukt drie hoofdredenen waarom hij gelooft dat de Ether ETFs een grotere impact zullen hebben dan die van Bitcoin:

  1. Nul inflatie: Ether’s inflatiepercentage is effectief nul door de uitgebreide toepassing van op Ethereum gebaseerde applicaties.
  2. Lagere operationele kosten: In tegenstelling tot Bitcoin-miners, die hoge kosten moeten dekken, hebben ETH-stakers verwaarloosbare directe kosten.
  3. Vergrendeld aanbod: Ongeveer 28% van alle Ether is gestaked en dus ‘off the market’.
bloomberg bitcoin grafiek na etf goedkeuring
Bron: Bitwise.

Prijsvoorspelling en marktreacties

Hougan is optimistisch dat de prijs van Ether tegen het einde van het jaar boven de $5.000 kan uitkomen, een potentiële stijging van 47% ten opzichte van de huidige prijs van $3.400 dollar. Dit optimisme wordt gedeeld door sommige analisten, maar anderen zijn sceptisch en voorspellen een korte termijn daling rond de lancering van de ETF.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Bitwise CIO voorspelt: Ethereum ETF’s zullen Ether prijs boven $5.000 stuwen appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!