Assetmanager BlackRock wil hoe dan ook een Ethereum ETF lanceren en heeft er alles voor over om hier een succes van te maken. Mocht de financiële waakhond het startsein geven, dan is BlackRock er klaar voor, ze hebben de transactiekosten bepaald op 0,25%.

Banner Ethereum 1

Kosten worden bij lancering niet in rekening gebracht

Gisteren op 17 juli diende BlackRock een nieuwe registratieverklaring in. Hier valt te lezen dat de kosten dagelijks worden berekend tegen een jaarlijks tarief van 0,25% van de nettovermogenswaarde van het fonds. Deze kosten zijn ten minste elk kwartaal betaalbaar in Amerikaanse dollars, in natura, of beide.

Bij de lancering is BlackRock van plan deze kosten voorlopig niet in rekening te brengen, vergelijkbaar met hun aanpak bij de iShares Bitcoin Trust. Deze begon met een tarief van 0,12% voor het eerste jaar of tot het fonds een waarde van 2,5 miljard dollar had bereikt.

Franklin Templeton stelt laagste kosten voor

Andere bedrijven hebben ook hun voorgestelde tarieven en periodes voor kostenverlichting aangekondigd.

Franklin Templeton is van plan om de laagste kosten in rekening te brengen, namelijk 0,19%. Bitwise en VanEck ETFs zullen tarieven hanteren van 0,20%. De 21Shares Core Ethereum ETF zal een tarief hebben van 0,21%, terwijl Fidelity en Invesco Galaxy dezelfde 0,25% kosten zullen vragen als BlackRock.

Vijf uitgevers, waaronder Bitwise, Fidelity, Franklin Templeton, 21Shares en VanEck, hebben voorgesteld om hun kosten bij de lancering niet in rekening te brengen. VanEck’s kostenverlichting zal 12 maanden duren of totdat het fonds een waarde van 1,5 miljard dollar heeft bereikt.

Bitwise zal hun kosten voor zes maanden verlagen of tot het fonds een waarde van 0,5 miljard dollar heeft bereikt, terwijl Franklin Templeton een deadline heeft gesteld van 31 januari 2025, of een drempel van 10 miljard dollar. Fidelity’s kostenverlichting loopt tot 1 januari 2025, waarna de kosten weer omhoog gaan naar 0,25%.

Grayscale doet het anders

Ondertussen heeft Grayscale de kosten voor hun spot Ethereum ETF op 2,5% gehouden, hoewel hun recent goedgekeurde Ethereum Mini Trust een concurrerend tarief van 0,25% zal bieden. Deze trust zal 10% van zijn fondsen halen uit Grayscale’s spot Ethereum ETF, wat zorgt voor een initiële financiering van 1 miljard dollar.

The post BlackRock Ethereum ETF krijgt jaarlijks tarief van 0,25%, maar eerst vrijstelling appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!