De Amerikaanse senator Bob Menendez uit New Jersey, bekend om zijn kritische houding ten opzichte van cryptovaluta, is schuldig bevonden aan het aannemen van steekpenningen. Een jury oordeelde dat hij goudstaven en een luxe auto had geaccepteerd in ruil voor politieke invloed.

Dit vonnis werd op dinsdag uitgesproken en heeft tot veel discussie geleid binnen de crypto-gemeenschap, die de ironie benadrukt van een crypto-criticus die betrokken raakt bij criminele activiteiten.

Ironie van een crypto-criticus

Menendez, die Bitcoin (BTC) eerder beschreef als “een ideale keuze voor criminelen”, was ook medesponsor van de “Accountability for Cryptocurrency in El Salvador (ACES) Act”. Dit wetsvoorstel had als doel dat het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zou rapporteren over de risico’s van de adoptie van Bitcoin als wettig betaalmiddel door El Salvador voor het Amerikaanse financiële systeem.

menendez bitcoin schuldig
Bron: Bitcoin Archive op X.

Stacy Herbert, lid van het Nationale Bitcoin Kantoor (ONBTC) van El Salvador, merkte op dat terwijl senator Menendez illegaal verkregen goudstaven verborg, president Nayib Bukele van El Salvador juist werkte aan de meest transparante regering ter wereld door het publieke Bitcoin-adres van El Salvador openbaar te maken voor audits.

Reacties en gevolgen

Na de uitspraak verklaarde Menendez buiten de rechtbank: “Ik ben altijd een patriot geweest voor mijn land. Ik ben nooit een buitenlandse agent geweest.” Deze opmerkingen kwamen nadat hij de eerste zittende lid van het Congres werd die schuldig is bevonden aan het handelen als een buitenlandse agent. De Amerikaanse procureur Damian Williams benadrukte: “Dit was geen gebruikelijke politiek; dit was politiek voor winst.”

Menendez, die sinds 1993 in het congres zit en in 2006 toetrad tot de Senaat, heeft tot nu toe geweigerd af te treden ondanks meerdere oproepen hiertoe, waaronder van de Democratische meerderheidsleider in de Senaat, Chuck Schumer.

Toekomst en veroordeling

De veroordeling van Menendez staat gepland voor 29 oktober en hij kan vele decennia gevangenisstraf tegemoet zien. Dit vonnis sluit een lange periode af waarin hij zijn ambt zou hebben verkocht aan de hoogste bieder, waarmee een einde komt aan zijn langdurige politieke loopbaan onder zware beschuldigingen van corruptie en machtsmisbruik.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Senator die crypto verdacht vond, zelf gepakt voor steekpenningen appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!