Amerikaanse Bitcoin ETFs hebben negen dagen op rij kapitaal aangetrokken, wat wijst op een hernieuwde interesse van beleggers. Wat drijft deze positieve instroom en wat betekent dit voor de toekomst van Bitcoin?

Banner Bitcoin 1

Recordbrekende instroom in Bitcoin ETFs

Tussen 5 en 17 juli stroomde er maar liefst 1,97 miljard dollar naar Amerikaanse Bitcoin ETFs. Dit is de langste periode van onafgebroken groei in een maand tijd. De vorige recordreeks duurde 19 dagen, van 13 mei tot 7 juni.

Factoren achter de groeiende vraag:

Verschillende factoren dragen bij aan de toegenomen interesse:

1. Verwachte lancering van Ethereum ETFs volgende week

2. Tekorten in het Bitcoin-aanbod na de recente halving

3. Mogelijke renteverlagingen door de Federal Reserve

4. Veranderingen in het politieke landschap in Washington D.C.

Sommige analisten voorspellen zelfs dat de Bitcoin-koers tegen het einde van het jaar de $100.000 zou kunnen bereiken.

Politieke invloed op de cryptomarkt

De recente aanslag op oud-president Trump heeft verrassend genoeg een positieve impact gehad op de Bitcoin-koers. Trump’s openlijke steun voor cryptocurrencies en de mogelijke benoeming van J.D. Vance, een bekende Bitcoin-bezitter, als running mate versterken het pro-crypto sentiment.

Pedro Lapenta, onderzoekshoofd bij Hashdex, spreekt zelfs van een “Trump-effect” op de prijzen van Bitcoin en Ethereum. Een mogelijke terugkeer van Trump naar het Witte Huis wordt gezien als positief voor de regulering van de crypto-industrie.

Bijzonder jaar voor crypto-fondsen

De recente instroom past in een breder patroon. Volgens CoinShares hebben crypto-fondsen dit jaar al 17,8 miljard dollar aangetrokken, wat het vorige record uit 2021 van 10,6 miljard dollar ruimschoots overtreft. De aanhoudende instroom in Bitcoin ETFs en de positieve marktstemming suggereren dat we mogelijk aan het begin staan van een nieuwe bulltrend.

The post Bitcoin ETFs breken records: Is dit het begin van een nieuwe bullrun? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!