Ripple, SEC

Eerder deze week berichtten we over een geplande vergadering van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Volgens geruchten zou deze vergadering, die vandaag zou plaatsvinden, betrekking hebben op de rechtszaak met Ripple (XRP) en mogelijk zelfs over een schikking gaan.

Op het laatste moment is deze vergadering echter afgeblazen, zonder enige voorafgaande waarschuwing. Dit roept nu de vraag op wat de mogelijke redenen hiervoor zijn.

Speculaties rond de geannuleerde SEC-vergadering

De nu geannuleerde vergadering werd gezien als een cruciaal moment voor de voortgang van de Ripple-rechtszaak. Deze zaak, die al jaren speelt, draait om de vraag of de XRP-token als een effect moet worden geclassificeerd. De uitkomst van deze rechtszaak is van groot belang, niet alleen voor Ripple, maar voor de hele crypto-industrie.

De rechtszaak bevindt zich momenteel in de laatste fase, waarbij onderhandelingen over een schikking plaatsvinden. De SEC eist een boete van $102,6 miljoen, wat aanzienlijk minder is dan de oorspronkelijke eis van bijna $2 miljard. Ripple daarentegen heeft een boeteplafond van $10 miljoen voorgesteld, wat door de SEC als te laag wordt beschouwd.

Volgens geruchten zou de SEC-vergadering over deze schikking gaan. Maar waarom werd de vergadering op het laatste moment geannuleerd? Een mogelijke reden is dat de SEC meer tijd nodig heeft om nieuwe ontwikkelingen te evalueren of om verder te onderhandelen. Andere speculaties suggereren dat er interne meningsverschillen binnen de SEC zijn over de aanpak van de Ripple-zaak.

XRP koers zakt omlaag

Aangezien er weinig bekend is over de precieze aard van de vergadering, is het moeilijk vast te stellen of de annulering goed of slecht nieuws is voor de Ripple-rechtszaak. Hopelijk krijgen we snel meer duidelijkheid over de redenen voor de annulering. Voor nu is het afwachten totdat er meer informatie beschikbaar komt.

De XRP-koers kreeg de afgelopen 24 uur een flinke klap, met een daling van bijna 6 procent. Op het moment van schrijven staat de XRP-koers op ongeveer $0,57.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Het bericht SEC annuleert cruciale Ripple vergadering: Komt er toch geen schikking? verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!