Chainlink, bekend van zijn decentrale oracle network, heeft een nieuwe tool gelanceerd die de financiële wereld op zijn kop zou kunnen zetten. Met de Digital Assets Sandbox (DAS) kunnen financiële instellingen nu in enkele dagen experimenteren met tokenisation, waar dit voorheen maanden duurde. Wat betekent dit voor de toekomst van digital assets?

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Chainlink’s nieuwe sandbox: Een veilige omgeving voor innovatie

De Digital Assets Sandbox biedt een veilige omgeving waarin banken en andere financiële instellingen kunnen experimenteren met blockchain-technologie. Het platform stelt gebruikers in staat om snel proofs of concept (PoC’s) te ontwikkelen en te testen voor verschillende toepassingen van digital assets.

Snelheid als game-changer

Angela Walker, Global Head of Banking and Capital Markets bij Chainlink Labs, benadrukt dat de DAS inspeelt op de groeiende vraag naar veilige digitale omgevingen voor blockchain-toepassingen. Door het ontwikkelingsproces van maanden naar dagen terug te brengen, kan de DAS de innovatie in de financiële sector aanzienlijk versnellen.

Volgens een rapport uitgebracht door de Global Financial Markets Association (GFMA) en Boston Consulting Group zal de wereldwijde waarde van getokeniseerde illiquide activa naar schatting groeien tot 16 biljoen dollar tegen 2030.

Veelzijdige toepassingen

De sandbox ondersteunt diverse use cases voor digital assets, waaronder:

1. Tokenisation van obligaties

2. Gebruik van digital assets als onderpand

3. Cross-chain handel

Daarnaast biedt Chainlink Labs consultancydiensten om instellingen te begeleiden bij het adoptieproces.

Reacties uit de industrie

Kevin Johnson van Euroclear’s Innovation Competence Centre prijst de DAS als een veilige omgeving waar financiële instellingen en fintechs kunnen experimenteren en leren hoe blockchain-technologie hun bedrijfsmodellen kan beïnvloeden.

Het vertrouwen in de DAS wordt ondersteund door Chainlink’s indrukwekkende staat van dienst. Het platform heeft al meer dan $12 biljoen aan transactiewaarde gefaciliteerd.

Recente samenwerkingen

Naast de lancering van de DAS heeft Chainlink onlangs ook samenwerkingen aangekondigd met Sygnum en Fidelity International. Deze partnerships zijn gericht op het on-chain brengen van Net Asset Value (NAV) data, wat de tokenisation van traditionele financiële producten verder zou kunnen stimuleren.

The post Chainlink lanceert ‘digitale speeltuin’: Tokenisation binnen dagen in plaats van maanden? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!