Ondanks de huidige trend van lagere pieken en dalen op de prijsgrafiek van Bitcoin (BTC), voorspellen sommige handelaren en analisten dat de volgende grote rally de munt naar $110.000 dollar kan stuwen.

Michaël van de Poppe, oprichter van MN Capital, sprak zijn verwachting uit dat Bitcoin waarschijnlijk deze nieuwe hoogte zal bereiken. “De volgende stap gaat Bitcoin waarschijnlijk naar 110.000 dollar brengen,” zei Van de Poppe op 17 juli.

Tegenspelende factoren

Terwijl Van de Poppe optimistisch blijft, wijzen andere analisten op een patroon van falen om eerdere hoogtepunten te overstijgen, met elke nieuwe bodem die lager uitvalt dan de vorige.

Peter Brandt, een ervaren handelaar, benadrukt deze zorg: “Hoewel ik onder de indruk ben van de opleving van Bitcoin, moeten we niet negeren dat de reeks van lagere hoogtepunten en lagere dieptepunten doorzet, ondanks de halving, de ETF en de hype.” Deze opmerkingen geven een voorzichtiger kijk op de kortetermijnvooruitzichten van Bitcoin.

bitcoin koers 1 jaar
Bitcoin koers in het afgelopen jaar. Bron: Coinmarketcap.

Mining en historische context

Van de Poppe legt uit dat de recent volatiele koers van Bitcoin deels te wijten is aan de druk op Bitcoin-miners vanwege stijgende operationele kosten en verminderde beloningen na de halvering in april. “De daling van de hashrate was op het dieptepunt van 1 juli zwaarder dan tijdens de ineenstorting van FTX,” verklaarde hij.

Sinds 13 maart, toen Bitcoin zijn voorlopige hoogtepunt van $73.679 bereikte, heeft de munt wel enkele keren de $71.000 aangeraakt maar niet het recordniveau overschreden.

Vooruitzichten en conservatieve schattingen

De vraag wanneer Bitcoin opnieuw zal exploderen blijft open. Pierre Rochard, vicepresident van onderzoek bij Riot Platforms, is duidelijker over de tijdlijn:

“Bitcoin kan de komende 12 maanden boven de 100.000 dollar uitspringen.” In tegenstelling hiermee blijft Marco Johanning, een populaire analist, conservatiever met zijn voorspellingen. Hij suggereert dat Bitcoin deze keer niet naar $100.000 zal klimmen en stelt dat het nieuwe dieptepunt van $53.400 de doelen voor Bitcoin verandert naar $81.000 of $94.000.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Bitcoin analisten over de toekomstige waarde: is $110.000 haalbaar? appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!