In een noodverkoop heeft de Duitse regering in de afgelopen periode haar gehele voorraad Bitcoin (BTC) van de hand gedaan, wat een aanzienlijke opbrengst van $2,6 miljard euro heeft gegenereerd.

De verkoop, die plaatsvond tussen 19 juni en 12 juli 2024, werd uitgevoerd in samenwerking met het Federale Criminele Politiebureau en betrof ongeveer 49.858 Bitcoins.

Juridische en financiële afhandeling

De opbrengsten van deze massale verkoop worden momenteel beheerd door het Regionale Hof van Leipzig, als onderdeel van de strafrechtelijke procedures in de bekende “Movie2k-zaak“.

Deze zaak draait om de exploitanten van een platform dat jarenlang illegaal gekopieerde inhoud streamde. De fondsen zijn nog niet aangemerkt als definitief staatsbezit en zullen in bewaring blijven totdat de rechtbank beslist over de permanente confiscatie.

bitcoin koers all time
Bitcoin koers sinds de lancering. Bron: Coinmarketcap.

Marktimpact en herstel

De verkoop werd noodzakelijk geacht vanwege het substantiële risico op waardeverlies van de cryptocurrency, wat volgens het Openbaar Ministerie in Dresden kan optreden bij een dreigende daling van 10% of meer.

Deze strategische beslissing kwam nadat de waarde van Bitcoin aanzienlijk daalde van ongeveer $67,000 begin juni naar rond de $60,000 dollar eind juni. De valuta herstelde zich daarna enigszins in juli, maar dit kwam te laat om de Duitse overheidsvoorraden te sparen.

Analyse van marktgegevens

De uitverkoop heeft ook de markt beïnvloed, waarbij Bitcoin na de verkoop een verdere daling onderging, maar zich uiteindelijk herstelde dankzij toegenomen institutionele interesse.

Dit werd verder ondersteund door gegevens van marktanalisten zoals Glassnode, die een ‘verlichting aan de verkoopzijde’ constateerden door een afname in de verkoopdruk nadat de overheid haar laatste Bitcoin had verkocht.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Verkoop van Bitcoin levert Duitsland $2,6 miljard euro op, geen munten meer over appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!