BitGo heeft zijn ondersteuning voor de Stacks blockchain aangekondigd. Dit is een nieuw teken van institutionele adoptie voor op Bitcoin (BTC) gebaseerde gedecentraliseerde financiën (DeFi). De integratie van het Bitcoin layer-2 (L2) netwerk Stacks zal het platformgebruikers mogelijk maken om Bitcoin te verdienen door middel van “stacking”.

Dit proces stelt STX-houders in staat om native BTC rendement direct in hun wallet te genereren, zonder dat zij hun activa hoeven uit te lenen of aan extra risico’s bloot te stellen.

Institutionele acceptatie en nieuwe DeFi-interacties

Volgens Kyle Ellicott, de leider van investeringen in het Stacks-ecosysteem, benadrukt deze nieuwe samenwerking de voortdurende institutionele adoptie van Bitcoin. “Het mogelijk maken voor instellingen om een native Bitcoin-rendement te verdienen met hun STX is een grote stap vooruit voor Bitcoin als onderdeel van BitGo’s doel om institutioneel kapitaal aan het werk te zetten met DeFi en staking,” verklaarde Ellicott.

Dit initiatief opent nieuwe manieren voor Bitcoin-houders om met DeFi-protocollen te interageren, met name voor diegenen die zich vanwege de risico’s van slimme contracten en proof-of-stake-protocollen hebben onthouden.

stacks bitgo
Bron: Stacks op X.

Ondersteuning voor Stacks en de sBTC-standaard

Als onderdeel van deze partnerschap zal BitGo ook de nieuwe Stacks-tokenstandaard, sBTC, ondersteunen en optreden als “Signer” in het netwerk om bij te dragen aan de productie van blokken en consensus.

Na de volledige uitgave van sBTC, een niet-beheerd, door Bitcoin gesteund 1:1 actief ontworpen om de programmeerbaarheid van het Bitcoin-netwerk te vergroten, zal BitGo helpen met stortingen en opnames van sBTC, evenals de omzetting van BTC naar sBTC tussen de L1- en L2-lagen.

Een nieuw tijdperk voor Bitcoin DeFi

De volledige activering van Stacks’ Nakamoto-release zal naar verwachting een renaissance inluiden voor Bitcoin DeFi.

“Stacks zal 100% van het veiligheidsbudget van Bitcoin erven, waardoor transacties net zo onomkeerbaar worden als Bitcoin en sBTC zal helpen om gedecentraliseerde BTC-bewegingen naar L2 te faciliteren,” merkte Ellicott op.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post BitGo breidt uit met Stacks om Bitcoin rendement direct in wallets te genereren appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!