De Winklevoss-tweeling, bekend van hun cryptobeurs Gemini, heeft zojuist een zet gedaan in het politieke schaakspel rond cryptocurrencies. Ze doneerden elk een half miljoen dollar in Bitcoin aan John Deaton, de uitdager van senator Elizabeth Warren. Wat zit er achter deze grootschalige donatie en wat betekent dit voor de toekomst van cryptoregulering in de VS?

Banner Bitcoin 1

Winklevoss-tweeling zet Bitcoin in tegen Warren

Tyler en Cameron Winklevoss hebben samen 1 miljoen dollar in Bitcoin (ongeveer 16 BTC) gedoneerd aan de campagne van John Deaton. Deze advocaat en pro-crypto kandidaat neemt het op tegen zittend senator Elizabeth Warren, die bekend staat om haar kritische houding tegenover cryptocurrencies.

Waarom juist deze donatie?

De tweeling ziet Warren als een van de grootste bedreigingen voor de Amerikaanse welvaart, vooral op het gebied van crypto. Tyler Winklevoss noemde haar zelfs “publieke vijand nummer één” voor de crypto-industrie. Daartegenover prijzen ze Deaton aan als een pro-Bitcoin, pro-crypto en pro-business kandidaat.

Niet de eerste politieke Bitcoin-donatie

Deze actie staat niet op zichzelf. In juni doneerden de Winklevoss-broers al 2 miljoen dollar in Bitcoin aan de campagne van Donald Trump. Hun doel: een einde maken aan wat zij zien als de “oorlog tegen cryptocurrencies” van de Biden-regering.

Bredere politieke context

Warren pleit voor een streng regelgevend kader om illegale activiteiten via crypto tegen te gaan. Deaton daarentegen is kritisch op het beleid van de SEC en vertegenwoordigt XRP-houders in de lopende rechtszaak tegen Ripple.

The post Cryptomiljonairs storten miljoenen in Bitcoin om anti-crypto senator uit te schakelen appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!