Solana (SOL) blijft verbazen. Na een indrukwekkende opmars in de afgelopen weken, voorspelt een bekende cryptoanalist nu dat de koers binnenkort de $175 zou kunnen bereiken. Wat zit er achter deze optimistische voorspelling en welke factoren drijven de prijs van Solana omhoog?

Banner Solana 1

De grens van $162-$164

Crypto-handelaar Ali Martinez heeft zijn oog laten vallen op een mogelijk belangrijke weerstandszone voor Solana. Volgens hem is het doorbreken van de $162-$164 grens de sleutel tot verdere stijging. Als SOL erin slaagt deze barrière te overwinnen, ligt de weg volgens hem open naar $175.

Een ‘W’ voor winst?

Martinez baseert zijn voorspelling op een opvallend prijspatroon: de ‘W-formatie’, ook wel bekend als een ‘dubbele bodem’. Dit patroon wordt vaak gezien als een sterk signaal voor een bullish ommekeer en opwaartse momentum.

Tijdlijn voor de $175

De analist waagt zich zelfs aan een concrete tijdlijn. Hij verwacht dat Solana de $175 zou kunnen bereiken rond 25 juli. Dit zou een stijging van bijna 9% betekenen ten opzichte van de huidige koers.

Naast de W-formatie wijst Martinez op een ‘bull flag’-patroon dat volgens hem over het hoofd wordt gezien. Dit patroon, dat vaak voorkomt tijdens sterke opwaartse trends, zou een verdere stijging kunnen ondersteunen.

Solana’s recente prestaties

Op het moment van schrijven handelt Solana rond de $163, na een stijging van ongeveer 2% in de afgelopen 24 uur. Over de laatste week is de koers zelfs met 20% gestegen. Deze prijsactie maakt dat SOL zich op de vijfde plek qua marktkapitalisatie in de cryptomarkt heeft geplaatst.

Wat drijft de Solana-koers?

De recente prijsstijging van Solana wordt mede toegeschreven aan speculatie over een mogelijke Solana ETF. Na de verwachte lancering van Ethereum ETFs, zou Solana de volgende kunnen zijn. Investeringsmaatschappij VanEck heeft eind juni al een aanvraag ingediend voor een Solana ETF.

The post Kan de koers van Solana doorstijgen naar $175? Deze analist denkt van wel appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!