Tornado Cash, een dienst voor het mixen van cryptocurrencies, heeft in 2024 een opmerkelijke toename in activiteit ervaren, ondanks aanhoudende sancties en juridische uitdagingen.

Volgens gegevens van Flipside Crypto heeft het platform in de eerste zes maanden van dit jaar ongeveer $1,9 miljard dollar aan deposito’s ontvangen, een stijging van 50% vergeleken met het totaal in 2023.

Sancties en gevolgen

In augustus 2022 legde het Office of Foreign Assets Control (OFAC) sancties op aan Tornado Cash nadat was ontdekt dat de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus het platform had gebruikt om ongeveer $455 miljoen aan gestolen fondsen wit te wassen.

Deze sancties leiden ertoe dat elke portemonnee die interageert met Tornado Cash op een zwarte lijst kan komen, wat het moeilijk maakt om fondsen via legale crypto exchanges op te nemen.

tornado cash stortingen en opnames
Bron.

Populair ondanks restricties

Ondanks deze beperkingen blijft Tornado Cash populair onder hackers die de bron van gestolen cryptocurrencies willen verbergen. Recentelijk toonde data van blockchain-analysebedrijf Arkham Intelligence aan dat de hacker achter de exploit van $100 miljoen bij Poloniex sinds mei $76 miljoen naar Tornado Cash heeft overgemaakt.

Ook verplaatsten hackers verantwoordelijk voor de HECO Bridge en Orbit Chain-exploits respectievelijk $166 miljoen en $48 miljoen door de mixer in de eerste helft van 2024.

Recente beveiligingsinbreuken

Het aanhoudende gebruik van Tornado Cash door hackers werd onlangs benadrukt bij een incident met WazirX, een Indiase crypto exchange. Op 18 juli 2024 rapporteerde WazirX een beveiligingsbreuk die resulteerde in het verlies van $235 miljoen.

Een van de crypto-adressen gekoppeld aan deze hack werd gefinancierd via een storting bij Tornado Cash, wat verder de rol van de mixer in met cryptocurrency gerelateerde misdrijven aantoont.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Tornado Cash ziet $1,9 miljard aan deposito’s ondanks aanhoudende sancties in 2024 appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!