Het Japanse cryptoplatform Mt. Gox, dat in 2014 failliet ging na een grootschalige hack, is eindelijk begonnen met de terugbetalingen aan zijn schuldeisers. Deze terugbetalingen bestaan uit bitcoin (BTC) en bitcoin cash (BCH) en worden uitgevoerd via aangewezen cryptobeurzen​.

De verwachtingen van de terugbetalingen waren niet al te best voor de cryptomarkt. De totale markt kende voornamelijk rode cijfers in de afgelopen weken. Dat heeft alles te maken met het feit dat investeerders gokken op een verkooprally van de crediteuren. Uit een recente peiling blijkt echter dat deze prognose niet waar is.


Schuldeisers kiezen lang niet allemaal voor direct en volledige verkoop

Mt. Gox was ooit ’s werelds grootste bitcoin-exchange en verwerkte op zijn hoogtepunt ongeveer 70 procent van alle wereldwijde bitcoin-transacties. Echter verloor het bedrijf in februari 2014 ongeveer 850.000 BTC door een langdurige beveiligingslek. De cryptobeurs vroeg toen faillissement aan. Dit verlies had destijds een waarde van ongeveer $64 miljoen. Dat bedrag groeide door de jaren heen uit tot een aanzienlijk hoger bedrag naarmate de waarde van bitcoin steeg​.

Op het forumplatform Reddit lieten schuldeisers weten niet van plan zijn op hun fondsen direct te verkopen. Volgens een peiling op de subreddit r/Mt.GoxInsolvency stemde de meeste van hen 11 naar na het verliezen van hun crypto op 0 procent verkopen. Die pagina op Reddit is speciaal opgezet voor de slachtoffers van Mt. Gox in 2014.

De terugbetalingen aan de schuldeisers zijn een langverwacht proces dat pas onlangs van start is gegaan. In totaal is Mt. Gox van plan om 141.000 BTC, 143.000 BCH en 69 miljard Japanse yen terug te betalen aan de schuldeisers. Deze terugbetalingen worden gedaan in verschillende fasen, afhankelijk van de goedkeuring van de schuldeisers en de bevestiging van hun accountgegevens door de aangewezen beurzen​.


Meerderheid crediteuren kiest voor HODL-strategie

De poll werd gesloten op 13 juli. In totaal hebben er 467 deelnemers gestemd op de peiling. Ongeveer 260 schuldeisers stemde op dat zij hun bitcoin wilde houden na de terugbetalingen. Dat maakt ongeveer 56 procent van het totaal. Iets wat lijnrecht tegenover de verwachtingen van de beleggers staat.

Onder de diehard cryptofanaten staat deze strategie ook wel bekend als HODL: Hold On for Dear Life. Dat is een beleggingsstrategie waarbij investeerders kosten wat kost geen afstand doen van hun fondsen. Ook bij diverse dalingen van hun cryptowallet.

Verder gaven 20 procent van de crediteuren in de poll aan dat zij alles van de teruggestorte crypto zouden verkopen. Tot slot zei ongeveer 14 procent van de respondenten dat zij maximaal een kwart van hun crypto zouden verkopen. Het kleinste deel van de stemmen ging uit naar het antwoord van maximaal 50 procent verkopen. Dat bedroeg ongeveer 6 procent van de stemmen.

Het bericht Crypto-markt in de war: Mt. Gox-slachtoffers weigeren te verkopen verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!