Creditratinggigant Moody’s heeft zich aangesloten bij Project Guardian, een initiatief van de Monetary Authority of Singapore (MAS) dat zich richt op de tokenisatie van activa. Dit project is een samenwerkingsverband tussen toezichthouders uit verschillende jurisdicties en de private sector.

Moody’s en S&P Global Ratings behoren tot de 24 deelnemende bedrijven en richten zich op het analyseren van de risico’s van diverse getokeniseerde activa, met speciale aandacht voor vastrentende producten zoals getokeniseerde obligaties, digitale fondsen, stablecoins en getokeniseerde deposito’s.

Doelstellingen en potentieel van tokenisatie

Moody’s streeft ernaar de transparantie te vergroten, systemische risico’s te verkleinen en de groei van de tokenisatie-industrie te bevorderen.

“Project Guardian is een bewijs van de kracht van transparantie in de financiële industrie. Nu we ons aansluiten bij andere leiders in dit initiatief, zijn we enthousiast over het potentieel van tokenisatie om het financiële landschap te transformeren,” zei Fabian Astic, Managing Director en Global Head, Digital Economy, bij Moody’s Ratings.

Bron.

Uitbreiding en impact

In een rapport onthulde Moody’s dat de waarde van getokeniseerde fondsen is gestegen van $100 miljoen naar ongeveer $800 miljoen gedurende 2023, voornamelijk door de toenemende tokenisatie van Amerikaanse staatsobligaties.

Deze waarde heeft momenteel de $1,5 miljard dollar overschreden, met toonaangevende financiële firma’s zoals BlackRock, Franklin Templeton en UBS Asset Management die getokeniseerde fondsen op openbare blockchains hebben ingezet.

Deelnemers en ervaringen

Minstens acht deelnemers aan Project Guardian verkennen de mogelijkheden binnen vastrentende waarden, waaronder Citi, DBS, JP Morgan, SBI, SGX, Standard Chartered, T Rowe Price en UBS. Moody’s heeft reeds ervaring met het beoordelen van getokeniseerde uitgiften.

Zo heeft het meerdere digitale obligaties beoordeeld die zijn uitgegeven via de SIX Digital Exchange (SDX) en heeft het de eerste digitale fondsen van Libeara beoordeeld, een tokenisatie-initiatief van Standard Chartered’s SC Ventures.

Toekomstvisie en veiligheid

“Deze vooruitgang democratiseren de toegang tot traditioneel illiquide activa, verbeteren de transparantie van transacties en bieden nieuwe mogelijkheden voor fractioneel eigendom en wereldwijde marktdeelname,” voegde Rajeev Bamra, hoofd strategie van de digitale economie bij Moody’s, toe.

Bamra benadrukte ook het belang van robuuste cybersecurity maatregelen en regelgevende kaders om de integriteit en veerkracht van getokeniseerde activa te waarborgen, gezien de opkomst van digitale risico’s. Het project betrekt wereldwijd beleidsmakers, waaronder het VK’s FCA, Zwitserland’s FINMA, en Japan’s FSA, naast grote financiële instellingen zoals Deutsche Bank, Citi en Apollo.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Moody’s zet in op tokenisatie voor hervorming financiële sector appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!